Hjem Nyheter Opinionsundersøkelse: De fleste amerikanere vil trekke tilbake støtten til Israel

Opinionsundersøkelse: De fleste amerikanere vil trekke tilbake støtten til Israel

JØDISK MAKT Mens sionismen holder på å miste grepet om folkeopinionen i USA står den politiske eliten urokkelig fast ved sin ubetingede støtte til – og posisjon for – Israel.

Folk protesterer mot AIPAC, en sionistisk organisasjon som kjemper for at USA skal støtte Israel. Foto: Carolmooredc (CC BY-SA 3.0)

Støtte til Israel er i USA nå et høyt polarisert spørsmål, hvilket bekreftes av en opinionsundersøkelse utført av Chicago Council on Global Affairs og sionistiske Israel Democracy Institute.

Ifølge undersøkelsen, som ble gjennomført i sommer, er USAs støtte til den jødiske staten helt borte, hvis man ser på den faktiske folkeviljen.

På spørsmål om USAs militære støtte til Israel, støtter 50% av amerikanerne at militære midler ikke skal brukes til operasjoner mot palestinerne, mens 45% av amerikanerne ikke har noen problemer med dette.

De som vil trekke tilbake militærstøtten utgjøres av 32% republikanere, 62% demokrater og 52% uavhengige.

Dette er sammenliknet med tidligere opinionsundersøkelser en drastisk forandring og kraftig oppgang av andelen bistandskritiske i samtlige politiske leire.

Synet på Israels angrep på palestinerne

Når det kommer til «konflikten mellom Israel og palestinerne» anser kun 32% av amerikanerne at USA bør ta stilling for Israel.

En iøynefallende distinksjon ble tydeliggjort da både den amerikanske og den jødiske israelske allmenheten ble spurt om den potensielle løsningen på konflikten.

Det ble konstatert at 56% av amerikanerne samt 69% av araberne i Israel støtter en tostatsløsning, der Vestbredden og Gaza utgjør en uavhengig palestinsk stat.

Kun 34% av jødene i Israel ville se denne løsningen.

Enda mer avslørende er svarene på spørsmålet om en potensiell enstatsløsning. En slik ble i skjemaet foreslått å inkorporere Gaza og Vestbredden og omvandle Israel til et «flerraslig demokrati» hvor arabere i okkuperte territorier «skulle ha samme rettigheter som jøder har».

Her støttet 60% av amerikanerne og 56% av Israels arabere forslaget, men kun 14% av Israels jøder støtter dette.

Det eneste alternativet som jøder i Israel støtter i høyere grad er opprettholdelse av status quo i konflikten – hvilket innebærer regimets suksessive og illegale ekspansjon med etnisk rensning og drap på palestinere.

Dette alternativet ble i undersøkelsen støttet av 42% av jødene i Israel, men bare av 26% av amerikanerne og 15% av araberne i Israel.

Ingen flerkultur for Israel

Det er et allment kjent faktum at verdensjødedommen er den utvilsomt mest høylytte og mektige forfekteren av rasemessig pluralisme, masseimmigrasjon og flerkultur i Vesten.

Men i den jødiske staten forkastes altså ideen om en «regnbuenasjon» av en overbærende majoritet, som er så ufleksibel at de ikke engang aksepterer palestinernes blyge krav på å få disponere over en uavhengig nasjon bestående av Vestbredden og Gazastripen.

USA: Makten i Washington fortsatt upåvirket

Som denne opinionsundersøkelsen utført av jødisk lobby viser, holder sionismen i USA i raskt tempo på å miste grepet om den folkelige opinionen.

Nettsiden National Justice konstaterer i sin artikkel om opinionsundersøkelsen at maktens kretser i hovedstaten fortsatt virker å være «upåvirket av denne utviklingen».

Her rådet det blant demokrater og republikanere fortsatt konsensus om et uuttalt forbud mot ethvert kritisk spørsmål av sionismens prinsipper og konsekvenser.

Her er de som tidligere fullstendig overens om fullstendig uvilkårlig amerikansk støtte til Israel.