Hjem Nyheter Oppdageren av DNA-molekylets struktur nekter å vike fra rasespørsmålet

Oppdageren av DNA-molekylets struktur nekter å vike fra rasespørsmålet

5

VITENSKAP DNA-molekylets oppdager James Watson har til tross for flere prestisjefylte priser og hederstitler blitt rammet av sterke hetskampanjer på grunn av sin utholdenhet i at forskjellige raser har forskjellig IQ. Nå har han mistet alle sine hederstitler som straff for at han nekter å vike seg.

Nobelprisvinneren og molekylærbiologen James Watson har igjen kommet i hardt vær. Allerede i 2007 fikk Watson, som er en av verdens fremste genetikere, sparken fra Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) i New York, hvor han jobbet som forskningssjef. Dette på grunn av at han hadde uttalt at det finnes menneskeraser, samt at raser skiller seg fra hverandre når det kommer til intelligens.

Etter sin avskjedigelse fra laboratoriet hadde han vansker med å finne noe arbeid og ble derfor i 2014 tvunget til å som første nobelprisvinner noen sinne selge sin nobelpris, som han fikk i 1962 etter å ha oppdaget DNA-molekylets struktur.

Nobelprisen ble dog returnert til Watson etter at den usbekiske milliardæren og oligarken Alisher Usmanov kjøpte medaljen på auksjonen, for å gi den tilbake til ham.

Nå har Watson igjen havnet i søkelyset. Denne gangen etter å ha stått fast ved sine uttalelser om rase og IQ i en amerikansk dokumentar.

– Jeg skulle ønske at mine meninger hadde forandret seg, at det var ny kunnskap som sier at oppveksten er viktigere enn naturen. Men jeg har ikke sett slike forskningsresultat. Og det finnes en forskjell mellom en gjennomsnittlig svar og en gjennomsnittlig hvit i IQ-tester. Jeg skulle si at forskjellen er genetisk, sier Watson i dokumentaren.

Hans uttalelse har fått Cold Spring Harbor Laboratory til å reagere sterkt. I en uttalelse bekrefter de at Watson nå har blitt fratatt alle sine hederstitler.

«Dr Watsons påstander er forkastelige, ikke støttet av vitenskapen og representerer ikke på noen måte CSHL, dets styre, medlemmer, personale eller studenter. Laboratoriet fordømmer misbruken av vitenskap for å rettferdiggjøre fordommer», skriver laboratoriet i en uttalelse.

På Twitter kritiseres og hånes nå CSHL for sin oppførsel mot Watson:

I følge avisen Ny Teknik er Watson dog fortsatt blant annet æresdoktor ved det medisinske fakultetet ved Universitetet i Uppsala.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

To, eller kanskje tre, saker/fakta/hendelser er det ikke tillatt å ha avvikende meninger om i vår tid, om en vil oppnå suksess eller sosial aksept. Det ene er jødenes holohoax, om de 6 millionene som ikke ble gasset av Hitler, det andre er kunnskapen om gjennomsnittlige IQ-forskjeller mellom hvite, svarte og nord-øst asiater, og det tredje er kanskje klimabedraget. Ære være dem som holder fast på det vitenskap og fakta viser, med all tydelighet. I tillegg til Watson må nevnes avdøde Arthur Jensen og J. Philippe Rushton, samt Richard Lynn. En god og lettfattelig «primer» til forståelse av IQ og… Les mer »

Reodor
Reodor
3 år siden

Universitetene her i vesten er i ferd med å bli omgjort til religiøse institusjoner for beskyttelse av kvasivitenskapelig kulturmarxistisk lære.

Espen
Espen
3 år siden

Vitenskap skal ikke være farget av politikk!!!
Send de krenkte til psykologisk behandling og la naturen være som den er!

Haraldsson
Haraldsson
3 år siden

Gleder meg å se at det faktisk finnes folk igjen på denne planeten som ikke legger seg flat når hylekoret setter igang. Raser er et biologisk faktum, på lik linje med han- og hunkjønn.

trackback
1 år siden

[…] Les også: Muhammad Ali er død Rase – det store grunnproblem #1: Hva er raser? Oppdageren av DNA-molekylets struktur nekter å vike fra rasespørsmålet […]