Hjem Nyheter Norge Oppfordrer nordmenn til å donere smykker til “flyktninger”

Oppfordrer nordmenn til å donere smykker til “flyktninger”

GALSKAP Den folkefiendtlige organisasjonen NOAS oppfordrer nordmenn til å donere smykker til støtte for såkalte flyktninger som kommer til Norge. Dette som reaksjon på Danmarks(?) smykkelov.

Etsmykke

Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) har nylig lansert kampanjen #Etsmykkeforenflyktning, som går ut på at nordmenn skal donere sine arvesmykker til organisasjonen. Disse vil så auksjoneres bort, og fortjenesten vil NOAS bruke til å finansiere rettshjelp til asylsøkere som behøver det.

Generalsekretær ved NOAS, Ann-Magrit Austenå, forteller til NRK at kampanjen er en reaksjon på smykkeloven som ble innført i Danmark(?), samt innstrammingene som den norske regjeringen har innført.

– Smykker er blitt et symbol på noe man fratar flyktninger. Vi ønsker å snu på dette, og ønsker å bruke smykker som et symbol på verdighet, en annen måte å se på flyktninger.

Gir vekk arvesmykke

Ordføreren i Oslo, Marianne Borgen fra Sosialistisk Venstreparti, deltar gledelig i kampanjen og forteller til NRK at hun skal donere en gullring som hennes far gav til hennes mor.

– Dette er en ring som min pappa ga til min mamma, og jeg husker at hun tok den frem ved spesielle anledninger, når hun skulle pynte seg litt ekstra.

Borgen forteller hun opprinnelig hadde tenkt til å gi arvesmykket til en av sine døtre, men at hun nå velger å donere den til NOAS.

Kilde:
Gir vekk arvesmykker