Hjem Nyheter Norden Oppfordrer til “toleranse” etter terrorangrep

Oppfordrer til “toleranse” etter terrorangrep

GALSKAP Svenska kyrkan oppfordrer til «åpenhet», «toleranse» og «tillit» etter tirsdagens terrorangrep i Frankrike hvor en prest fikk strupen skåret over.

IS

Svenska kyrkan kommenterer på sin nettside tirsdagens terrorangrep i Frankrike, hvor en katolsk prest ble drept under morgenmessen. Ifølge Svenska kyrkan bør man nå fokusere på «toleranse», «åpenhet» og «kjærlighet».

Skar strupen av presten

Det var på tirsdag morgen at to nonner, en prest og to kirkegjenger ble tatt som gisler i en katolsk kirke i forstaden Saint-Etienne-du-Rouvray i Frankrike. Gisseltakerne var to utenlandske menn bevæpnet med kniver. Den ene gjerningsmannen, 19-årige Adel Kermiche, skal ha vært i Syria to ganger og var på politiets liste over personer som var «mistenkt radikalisert».

Før gisseltakerne ble drept av antiterrorpoliti, rakk de å skade to av gislene og drepe den 85 år gamle presten Jacques Hamel gjennom å skjære over hans strupe. Den islamske staten har tatt på seg angrepet, meldte nyhetsbyrået Amaq som tilhører IS.

590455_115849_crop_34611

«Åpenhet og kjærlighet»

Svenska kyrkan la tirsdag ut en pressemelding på sin hjemmeside hvor de kommenterte terrorangrepet og oppfordret til at svenskene skulle vise «toleranse og tillit». De mener også at man ikke skal dele opp mennesker i «vi og dem», men leve i «åpenhet og kjærlighet».

– Å spre frykt er terrorens egentlig mål. Når vi er redde er det vanskelig å se klart og fristende å dele opp mennesker i vi og dem. IS’ uhyggelige gjerning må naturligvis fordømmes, men selv når volden når inn i våre helligdommer må vi som kristne leve i åpenhet og kjærlighet og ikke bidra til den polarisering mellom mennesker og religioner som terroren forsøker å oppnå, skrev Ann-Louise Eriksson, sjef for sekretariatet for teologi og økumenikk ved Svenska kyrkan.

En bønn av Per Harling ble også lagt ut i Svenska kyrkans pressemelding. Også den med fokus på å leve med «tillit og åpenhet».

Gud, hjelp oss å leve i en verden som vi hverken kan beherske eller kontrollere. Hjelp oss å leve med tillit og åpenhet, til tross for at vi er skremte over terrorens kraft. Hjelp oss å leve i kjærlighet og barmhjertighet, til tross for hatets ufrakommelige nærvær i vår verden og våre liv. Hjelp oss å leve i medfølelse med alle som rammes av menneskers ondskap og livets uforklarlige mørke. Gud, hjelp oss leve. Amen.

Kilder:
Svenska kyrkan predikar »tolerans» efter brutalt prästmord i Frankrike
Sorg efter våldsdåd i kyrka i Frankrike