Hjem Nyheter Globalt Opplysning: Jøde kan bli den neste James Bond

Opplysning: Jøde kan bli den neste James Bond

KULTUR Etter spekulasjoner om både afrikanere og kvinner, ser det ut til at Eon har klart å glede både kritikere og kulturmarxister i valget av den neste James Bond. Jobben har blitt tilbudt den britisk-jødiske skuespilleren Aaron Taylor-Johnson.

Venstre: Aaron Taylor-Johnson. Til høyre: Sean Connery som James Bond i «Goldfinger». Foto: John Bauld from Toronto, Canada, CC BY 2.0 / MGM/20th Century Fox (CC BY-NC-SA 2.0).

Filmen «No Time to Die», som hadde premiere i 2021, var Daniel Craigs femte og siste som den britiske spionen James Bond. Allerede da det ble annonsert at Craig hadde spilt inn sin siste Bond-film, har både afrikanere som Idris Elba og kvinner som Gillian Anderson blitt foreslått som passende etterfølgere.

Forslagene har imidlertid møtt hard kritikk ettersom James Bond allerede er etablert gjennom Ian Flemmings bøker og utallige Bond-filmer som en britisk hvit mann. Yaphet Kotto, som spilte den aller første svarte Bond-skurken «Dr. Kananga» i filmen «Live and Let Die» fra 1973, har beskrevet de politisk korrekte spekulasjonene som «latterlige».

Til helvete med politisk korrekthet! Vi må forholde oss til det som er litterært korrekt. Han [James Bond] ble etablert av Ian Fleming som en hvit karakter, spilt av hvite skuespillere. Det hele er latterlig. Spill 003 eller 006, men du kan ikke være 007, sier Kotto om forslaget til en svart James Bond.

Nå avslører imidlertid The Sun at den «britiske» skuespilleren Aaron Taylor-Johnson har blitt tilbudt rollen som James Bond, og at en kontrakt vil bli signert i løpet av få dager.

– Bonds jobb er Arons hvis han ønsker den. Han har fått et formelt tilbud, og de venter på svar. Slik Eon ser det, vil Aaron signere kontrakten i løpet av noen dager, slik at de kan begynne å forberede seg på den store kunngjøringen, sier en kilde med innsyn til avisen.

Den 33 år gamle Taylor-Johnson er kjent for sin rolle som «Quicksilver» i Marvel-filmene og vant en Golden Globe for beste mannlige birolle for sin opptreden i thrilleren «Nocturnal Animals» fra 2016.

– Rollen i «Nocturnal Animals» viste hans dybde som skuespiller. Han er den perfekte personen til å spille Bond, sier en kilde til The Sun.

Taylor-Johnson er imidlertid ikke «hvit» i klassisk forstand, selv om han har riktig hudfarge. I 2015 fortalte han The Guardian at han var glad da noen sa at han så ut som en «fasjonabel hasidisk jøde».

Det var fint fordi jeg har veldig krøllete hår og jeg er også jødisk, sa han.

Aaron Taylor-Johnson blir dermed den første jøden som tar på seg rollen som James Bond. Ifølge opplysninger har Eon planer om å begynne å spille inn neste Bond-film i 2024.