Hjem Nyheter Europa Opplysninger: Nulands utrykning for å redde Zelenskyj

Opplysninger: Nulands utrykning for å redde Zelenskyj

JØDISK IMPERIALISME Ifølge en rekke kommentatorer kan en president som ydmyker en øverstkommanderende med ambisjoner om makt og egen hær, trenge hjelp fra en alliert.

USAs viseutenriksminister Victoria Nuland. Foto: U.S. Department of State, Public domain, via Wikimedia Commons.

Jødinnen Victoria Nuland er i USA den neokonservative ministeren som har blitt hedret med tilnavnet «den største krigshisseren» og anses å være den politikeren som mest ettertrykkelig taler for amerikansk innblanding i andre lands anliggender rundt om i verden.

I en lekket samtale fra 2014, med den daværende amerikanske ambassadøren i Ukraina, diskuterte hun hvilken marionett som, basert på amerikanske interesser, var best egnet til å erstatte landets valgte president hvilket USA så til å styrte.

For å gå tilbake til inneværende år, spesielt til den siste dagen av den første måneden:

Samme dag som USAs viseutenriksminister Victoria Nuland kom med den skarpeste fordømmelsen noensinne hørt fra Det hvite hus angående en foreslått amerikansk militær tilbaketrekning fra Syria, la hun ut på et mer eller mindre hemmelig lynbesøk til Kiev i Ukraina. På nettsiden til det amerikanske utenriksdepartementet kunne man etter noen dager lese:

Fungerende viseutenriksminister Victoria Nuland reiste til Kiev i Ukraina den 31. januar. Der møtte hun høytstående ukrainske regjeringstjenestemenn for å bekrefte USAs varige støtte til Ukrainas demokrati, suverenitet og territorielle integritet under Putins brutale krig.

Beslutningen om besøket ble tilsynelatende tatt i all hast, og mediene rapporterte sparsomt om det. Den dag i dag er det trolig også ingen bilder fra Kiev av Nuland og Volodymyr Zelenskyj sammen. Siden har det blusset opp en debatt om formålet med viseutenriksministerens lynbesøk.

Asia Today er et av mange medier som beskriver Nulands åpenbare intensjon med sin uttalelse i termer av å «kjøle ned» den da snart avsatte øverstkommanderende Valerij Zaluzjnyj og dermed avverge et truende statskupp mot landets jødiske president, og som ifølge avisen, i Biden-administrasjonens øyne ville risikere å få krigen til å ende på et uønsket tidspunkt, før det amerikanske presidentvalget.

Ifølge VPK NEWS ønsker Biden-administrasjonen at den væpnede konflikten i Ukraina skal fortsette i hvert fall frem til det amerikanske presidentvalget – det vil si til november. Det er imidlertid en stor risiko, hevdes det, at Vesten ikke vil være i stand til å utsette den særlig lenger – spesielt hvis Russland setter i gang en virkelig storstilt offensiv.

En pakt

Den politiske analytikeren Alexander Mercouris beskriver i podkasten The Duran et utviklet politisk samarbeid mellom den sterkt politiserte øverstkommanderende Zaluzjnyj og landets jødiske ekspresident Pjotr ​​Porosjenko. Ifølge Mercouris skal dette samarbeidet sees i lys av Zaluzjnyjs dokumenterte betydelig større interesse for politikk enn for militær strategi, samt hans ambisjoner om å bygge opp sin egen hardt kontrollerte hær innenfor rammen av den regulære ukrainske hæren. Når en øverstkommanderende i denne situasjonen, som har inngått den slags pakt, og som i praksis allerede har sine egne tropper, blir utsatt for en så krenkende behandling av sin president at han blir avsatt da er et statskupp høyst sannsynlig, resonerer Mercouris.

Om Zaluzjnyj har, eller hadde, ambisjoner om å styrte Ukrainas jødiske president, og i hvilken grad Nuland har fått ham til å ombestemme seg, er foreløpig ubekreftet.