Hjem Nyheter Norden Opplysninger: SD vil akseptere å stå utenfor regjeringen

Opplysninger: SD vil akseptere å stå utenfor regjeringen

1

SVERIGE Sverigedemokraterna tenker støtte Ulf Kristersson som statsminister, til tross for at de ikke får noen ministerposter. Dette påstår kilder til Aftonbladet som sies å ha innsyn i regjeringsforhandlingene.

Partilederne Jimmie Åkesson (SD) og Ulf Kristersson (M) leder høyreblokkens største respektive nest største parti.
Foto:  SverigedemokraternaCC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons / European People’s PartyCC BY 2.0, via Wikimedia Commons.

Til tross for at Sverigedemokraterna (SD) ble høyreblokkens største parti virker innstillingen hos de øvrige høyrepartiene å være at SD ikke skal få noen ministerposter. I stedet går det rykter om at Moderaterna (M) og Kristdemokraterna (KD) deler opp ministerpostene imellom seg, mens SD og Liberalerna (L) skal få rollen som støttepartier.

Det går også rykter om at globalisten Carl Bildt (M) kan komme til å gjøre comback som utenriksminister.

Nå oppgir kilder som sies å ha godt innsyn i regjeringsforhandlingene til Aftonbladet at SD er klare for å akseptere å havne utenfor regjeringen.

– Som jeg har forstått det så vil Sverigedemokraterna siden en tid tilbake ikke engang sitte i regjeringen. Alt annet er et spill for galleriet. Da slipper de å ta ansvar for sin politikk, sier en M-kilde som Aftonbladet beskriver «har innsyn».

Dette bekreftes også av andre kilder, som også hevder at SD som motkrav vil ha talmannsposten.

– De virker veldig forelsket i talmannsstemmingen og det kan de jo godt ha, det er jo ærlig talt verdt ytterst lite. Hvis de nøyer seg med en slik sak og lite annet så er det jo lett fikset, sier en annen borgerlig kilde.

Ettersom SD ikke forventes «krangle» kan Ulf Kristersson (M) komme til å være på plass som statsminister allerede ved månedsskiftet, skriver Aftonbladet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Holger
Holger
4 måneder siden