Hjem Nyheter Norden Oppretter spesialstyrke for å bekjempe hooliganere

Oppretter spesialstyrke for å bekjempe hooliganere

SVERIGE Etter at svenske fotballfirmaer gikk sammen for å bekjempe de kriminelle innvandrergjengene som herjer i Stockholm, har politiet vedtatt å opprette en spesialstyrke som skal bekjempe dem.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

På fredag i forrige uke gikk omkring 100 såkalte hooliganere fra Firman Boys (AIK) og DFG (Djurgården) sammen for å bekjempe kriminelle nordafrikanske innvandrere som herjer i området rundt Centralstationen i Stockholm. Disse kriminelle innvandrere, som av media kalles «gatebarn», har i lang tid bedrevet ulike former for kriminalitet i området.

LES OGSÅ: Svensk politi i knestående på grunn av masseinnvandringen

I stedet for å legge ressurser på å beskytte svenskene for kriminelle innvandrere, velger nå politiet å opprette en spesialstyrke for å bekjempe svenskene som forsøkte å gjøre politiets jobb. En avgjørende faktor, ifølge politiet, skal ha vært at flere av hooliganerne deltok i en innvandrings- og samfunnskritisk demonstrasjon (Folkets demonstration) som fant sted på lørdag i Stockholm, der 14 personer ble pågrepet.

– Det gjelder å få et bilde av hva som skjedde og hvilke de ulike aktørene er. Er det en trend eller en engangsforeteelse? Samtidig har vi en operativ ressurs som skal jobbe forebyggende fremover, forteller Christer Birgersson ved politiet.

LES OGSÅ: Innvandrere angrepet og mishandlet i Köln

Spesialstyrkens arbeidsmetode vil gå ut på at de befinner seg i sentrale deler av Stockholm, hvor de mistenker at hooliganerne kan slå til. I tillegg vil de granske videomateriale og forsøke å avhøre de kriminelle innvandrerne som ble konfrontert av hooliganerne for å på den måten spore opp eventuelle gjerningsmenn.

– Det finnes opplysninger om at det er risikosupportere og det finnes opplysninger om at det er andre ekstremister, forteller Birgersson.

Kilde:
Specialstyrka mot huligangängen