Hjem Nasjonal kamp Opprydningsaksjoner på Øst- og Sørlandet

Opprydningsaksjoner på Øst- og Sørlandet

AKTIVISME I helgen har Rede 1 og Rede 2 ryddet opp søppel i natur, skog og mark. Lignende aksjoner har også blitt utført i Finland og Sverige.

Ryddeaksjon_front

Den nordiske motstandsbevegelsen har fastslått i punkt 6 i sitt politiske manifest «Vår vei – Ny politikk for en ny tid» at organisasjonen er det eneste politiske alternativ i Norden som på alvor verner om naturen.

Som en liten del i praktiseringen av denne politikk valgte Rede 1 og Rede 2 å gjennomføre opprydningsaksjoner i skog og mark, samt i grøntområder.

På steder hvor det passet ble plakater satt opp som informerte om at en opprydning hadde blitt gjennomført og hvorfor, samt et sitat fra «Vår vei» og en oppfordring til mennesker om å ta mer ansvar i fremtiden.

Rede 1

Aktivister fra Rede 1 ryddet søppel og avfall i naturområdene langs historiske Akerselva, eller Frysja som den ble omtalt som i Sverres saga. Samtidig med at områder ble ryddet, ble det også satt opp plakater og klistremerker.

Untitled-2

Mange nysgjerrige forbipasserende stoppet opp og samtalte med aktivistene. Visse reagerte negativt, da de hørte aktivistene kom fra Den nordiske motstandsbevegelsen og var nasjonalsosialister, mens majoriteten var positive og roste ryddeaksjonen.

DSC_0004

Etter en stund dukket to politimenn opp, som foretok ID-kontroll på aktivistene og beslagla noe propaganda. Aksjonen fortsatte som før etter disse forlot stedet, og ble senere avsluttet med en hyggelig middag og sosialt samvær.

DSCN2946

Rede 2

I Rede 2 ryddet aktivister opp søppel naturområdene Baneheia og Odderøya i Kristiansand. Det ble samlet opp mange bæreposer fulle med søppel, og plakater ble satt opp som fortalte allmennheten at Motstandsbevegelsen hadde vært der og gjennomført en opprydning, samt litt kort informasjon om organisasjonens miljøvennlige politikk.

SAM_0825_ny

Halvparten av avfallet leverte aktivistene på døra til Kristiansands ordfører, Harald Furre. Det resterende ble satt ved besøksinngangen til Kristiansand kommune. Begge steder ble det lagt igjen et forklarende brev med teksten:

Den nordiske motstandsbevegelsen holder blant annet DEG ansvarlig for den politikk som føres i vår kommune og i vårt land. Vi har nå ryddet opp søppel i naturen her omkring, og anser at det ikke er mer enn rett og rimelig at du får ta ansvar for det. Du bidrar til at vårt land fylles med avfall, og derfor fyller vi nå symbolsk din hage med avfall. Som man reder, så ligger man.

Den nordiske motstandsbevegelsen har utført lignende aksjoner i både Sverige og Finland i helgen.

Se flere bilder fra aksjonene nedenfor:

DSCN2939
REDE 1
DSCN2942
REDE 1: Plakat som informerer om ryddeaksjonen.
DSCN2944
REDE 1
DSCN2948
REDE 1
Untitled-1
REDE 1: Folkefiendtlig propaganda blir nøytralisert.
SAM_0819_ny
REDE 2
SAM_0821_ny
REDE 2
SAM_0831_ny
REDE 2