Hjem Nyheter Oppsetsige tyskere jages

Oppsetsige tyskere jages

TYSKLAND I Tyskland blir folk nå jaget av media etter en video som sirkulerte på sosiale medier hvor de synger med på en alternativ versjon av en populær dansesang fra 90-tallet.

Sjangerbilde: Sensur.
Foto: CC public domain.

For noen dager siden begynte et klipp fra en fest i Tyskland å spre seg på sosiale medier. I klippet kan man høre en stor gruppe mennesker synge med på dansesangen L’amour toujours fra 90-tallet. Man har dog i videoen en alternativ tekst.

De oppsetsige tyskerne kan høres synge «utlendinger ut» og «Tyskland for tyskerne».

Fenomenet er imidlertid ikke nytt. Allerede i 2023 dukket det opp klipp på plattformen TikTok der de samme slagordene ble sunget.

Den tyske avisen Zeit Online har omtalt slagordene som rasistiske og nazistiske, og siterer innenriksminister Nancy Faeser, kjent for sin kobling til venstreekstreme, som mener at alle som roper nazistiske slagord som «Tyskland for tyskere – utlendinger ut» er en skam for Tyskland, og at de tråkker på grunnlovens verdier. Integreringsminister i regjeringen i delstaten Schleswig-Holstein, maliske Aminata Touré, sier at opptaket er avskyelig og ekkelt, og at nazitilropene må straffeforfølges. Avisen rapporterer også at lokalet hvor sangen foregikk, ponniklubben på Kampen i Sylt, har tatt avstand fra gjestene og levert politianmeldelse.

Ifølge sveitsiske 20 minuten har både kvinnen som filmet og en mann synlig i klippet blitt sparket fra jobbene sine som følge av hets fra den venstreorienterte tyske avisen Tageszeitung.