Hjem Nyheter Opptil to millioner franskmenn streiket i protest mot globalistpresidenten Macron

Opptil to millioner franskmenn streiket i protest mot globalistpresidenten Macron

FRANKRIKE Opptil to millioner franskmenn forlot jobben torsdag og gikk ut på gater og torg for å protestere mot en ny «reform» som hever pensjonsalderen fra 62 til 64 år. Macron hadde selv andre ting å gjøre og reiste til Spania på dagtid.

Over en million franskmenn gikk ut i gatene torsdag. Foto: @LucAuffret/Twitter.

I løpet av torsdagen fant det sted en massiv streik med store protester over hele Frankrike, melder France24. Bakgrunnen er at landets globalistpresident Emmanuel Macron skal «reformere» pensjonssystemet og heve pensjonsalderen fra 62 til 64 år.

Ifølge Frankrikes innenriksdepartement skal 1,2 millioner franskmenn ha deltatt i protestene, hvorav 80 000 i Paris. Fagforeningsarrangørene kaller imidlertid disse tallene en bløff og hevder at de er to millioner franskmenn og 400 000 i hovedstaden.

Macron skal selv ha vært i Spania i løpet av dagen, men har varslet via media at han har til hensikt å gjennomføre reformen til tross for protestene. Ifølge France24 skjer det også til tross for at noen av Macrons egne eksperter sier at dagens pensjonssystem er velfungerende og at budsjettet vil kunne balanseres fint, selv uten reformer.

Minst 12 personer skal ha blitt pågrepet i løpet av dagen i forbindelse med konfrontasjoner med politifolk. Fagforeningene planlegger å gjenoppta streiken med nye masseprotester 31. januar.