Hjem Nyheter Norden Opptøyer i flerkulturell forstad – politiet skjøt varselskudd

Opptøyer i flerkulturell forstad – politiet skjøt varselskudd

MULTIKULTUR Sent mandag kveld brøt det ut opptøyer i den innvandrertette Stockholm-forstaden Rinkeby. Politiet ble blant annet utsatt for steinkasting og journalister ble også angrepet.

Rinkeby den 20. februar © Aftonbladet / www.globallookpress.com

Det var i forbindelse med en pågripelse av en person på T-banen mandag kveld i den flerkulturelle Stockholm-forstaden Rinkeby at det brøt ut opptøyer. Situasjonen eskalerte raskt og et stort antall mennesker begynte å kaste stein på politiet, som ble tvunget til å avfyre varselskudd. Flere biler skal også ha blitt satt i brann i løpet av kvelden.

En reporter fra den svenske avisen Dagens Nyheter ble angrepet og slått under opptøyene og ble tvungen å tilbringe natten på sykehus. Journalisten ble angrepet ved Rinkeby torg hvor han ble banket opp av en gruppe på minst femten personer. Han skal også ha blitt frastjålet sitt kamera.

– Jeg har fått mange slag og spark på både kroppen og i hodet. Jeg har tilbrakt natten på sykehuset, sier journalisten.

I forbindelse med hendelsene i Rinkeby mandag kveld har politiet blant annet opprettet tre politianmeldelser om opptøyer, vold mot politimann, to tilfeller av overfall, samt hærverk og tyveri. Politiet har også utarbeidet en utredning av avfyringen av varselskuddene.

Kilde:
Upplopp i mångkulturella Rinkeby – polis sköt varningsskott