Hjem Nyheter Norge Ordfører: Riv ned plakatene til Motstandsbevegelsen!

Ordfører: Riv ned plakatene til Motstandsbevegelsen!

MOTSTANDSBEVEGELSEN: Aktivismen på Sørlandet fortsetter å gi Motstandsbevegelsen medieomtale. Ordføreren i Kristiansand oppfordrer innbyggerne til å rive ned organisasjonens plakater og melde fra til politiet.

Frontbilde_ny

Propaganda-offensiven til Motstandsbevegelsens Rede 2 holder frem på Sørlandet, og fortsetter å gi oppslag i media. Senest i dag publiserte nrk.no en artikkel om at plakater er satt opp og flyveblader spredt i Kristiansand.

Den «saklige» og «ordentlige» ordfører
I artikkelen kommer ordfører i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, til orde. Han finner Motstandsbevegelsens flyveblad «rasistisk» og «hatefullt». Flyvebladet kan ifølge ham tolkes dithen at det oppfordrer til «negativ atferd overfor andre befolkningsgrupper».

– Vi vil at alle skal ha det trygt og godt. Vi kan godt diskutere samfunnsspørsmål, men det skal være i en saklig og ordentlig tone og ikke gjennom slike utsagn, sier Grundekjøn, som ikke går av banen for å snakke på vegne av en hel by.

Trygghet for alle?
Når Grundekjøn sier at «alle skal ha det trygt og godt», mener han virkelig «alle», også det norske folk?

En av Motstandsbevegelsens plakater som NRK har avbildet i Kristiansand, har teksten: «Overfallsvoldtekter er et importert problem». I oktober aksjonerte aktivister fra Motstandsbevegelsen i Grimstad etter at en overfallsvoldtekt hadde funnet sted der. Politiet etterlyste en mørkhudet mann og siktet senere en mann av utenlandsk opprinnelse som stemte overens med beskrivelsene som politiet satt på.

Skjermdump fra nrk.no
Skjermdump fra nrk.no

At kvinner blir overfalt og voldtatt av utenlandske menn, er et eksempel på det budskapet Grundekjøn vil overdøve med sin hyklerske tale om «rasisme», «hat» og «trygghet for alle».

Ordføreren oppfordrer til politisk ensretting
I iveren etter å sabotere for politiske meningsmotstandere oppfordrer ordføreren innbyggerne til å rive ned plakatene og melde fra om dem til politiet.

Demokrati, ytringsfrihet og innbyggernes mulighet til selv å ta stilling i saker, står tydeligvis lavt i kurs hos Kristiansands ordfører.

Kommunens kriminalitetsforebyggende koordinator, Johanne Benitez Nilsen, er på linje med ordføreren. Først og fremst er hun bekymret for at barn og unge skal tenke annerledes enn henne selv. Hun ber folk ta avstand fra plakatene som er hengt opp, og innprente barn og unge som har sett dem, at «dette er propaganda som er rasistisk».

Politisak?
Da Motstandsbevegelsens plakater for ikke lenge siden ble satt opp i Grimstad, sa operasjonsleder Geir Andersen i Agder-politiet: – Vi ser ikke på dette som noe kriminelt, og ser vel helst at de får så lite oppmerksomhet som mulig.

Etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon, Kjell Erik Eriksen, sier at politiet ikke har mottatt noen anmeldelser av propagandaen, og at de ikke har noen saker til etterforskning.

Fem studenter
NRK har innhentet enda flere synspunkter på Motstandsbevegelsens propaganda-virksomhet i Kristiansand. På Universitetet i Agder har man funnet fem samstemte studenter:

– Jeg er selvfølgelig mot dette, responderer Edvard Sundquist.
– Jeg synes ikke det er noe greit i det hele tatt, meddeler Jens Persheim, som er sterkt imot trangsynthet.
– Det er ikke riktig det som står her, påstår Jardar Østbø Juberg.
– Dette budskapet er helt bak mål, synes Maria Leonsen.
– Jeg synes dette er dårlig gjort å spre dette innholdet, mener Ingvild Tynning.

At NRK ikke har tatt seg bryet med å finne et mer mangfoldig utvalg synsere, kan bero på at kringkasteren heller ikke setter pris på den nordiske frihetskampen, noe som kommer til uttrykk ved at de i artikkelen ber folk tipse dersom de har blitt «utsatt» for lignende propaganda. Men man vet jo aldri – kanskje det er propagandaen mot Motstandsbevegelsen som NRK videreformidler, man kan tipse om?

Skjermdump fra artikkel på nrk.no
Skjermdump fra artikkel på nrk.no

Haakon Forwald tilbakeviser påstandene
Den nordiske motstandsbevegelsens leder i Norge, Haakon Forwald, fikk komme til orde i NRKs artikkel. Frihetskamp har vært i kontakt med ham og bedt ham svare på noen spørsmål på bakgrunn av NRKs oppslag i dag.

Hei, Haakon! Rede 2s aktivisme på Sørlandet den siste tiden har gitt mye medieoppmerksomhet. Senest i dag har NRK et oppslag om spredning av plakater og flyveblader i Kristiansand. Det ser ut til at Rede 2 gjør et glimrende arbeid for å spre Motstandsbevegelsens budskap! Er det andre forhold som medvirker til at aktivismen på Sørlandet vies oppmerksomhet av media, tror du?
– Hei! Jo, aktivistene i Rede 2 gjør et eksemplarisk kamparbeide på Sørlandet. Andre forhold? Vel det må i så fall være at Kristiansand og Sørlandet har en overrepresentasjon av politisk korrekte og hårsåre individer, som springer til media så fort de får et flyveblad i posten!

Haakon Forwald
Haakon Forwald

Ordføreren i Kristiansand omtaler Motstandsbevegelsens propaganda som «rasistisk» og «hatefull». Han oppfordrer befolkningen til å rive ned plakater og melde fra til politiet. Han mener propagandaen oppfordrer til «negativ adferd overfor andre befolkningsgrupper». Hvordan vil du kommentere disse påstandene?
– Vel, vi anser at dagens masseinnvandringspolitikk er rasistisk mot det norske folk. Det er uansett ingenting «rasistisk» eller «hatefullt» ved Motstandsbevegelsens propaganda. At den skulle oppfordre til «negativ adferd overfor andre befolkningsgrupper» er bare sludder. Vår kritikk er rettet mot politikerne og det system som muliggjør masseinnvandringen, ikke mot innvandrerne som sådan.

– At ordføreren oppfordrer befolkningen til å rive ned politisk propaganda han selv er uenig i, sier jo litt om han og hans syn på ytringsfrihet og demokrati.

Hva tror du kommunen vil oppnå med slike utsagn?
– Skremselspropaganda. De ønsker å forhindre rekruttering til Motstandsbevegelsen ved å svartmale organisasjonen og vårt budskap. Til vår fordel så kan interesserte personer gå inn på vår nettside og lese hva vi egentlig står for.

Du ble intervjuet i NRKs artikkel. Er det noe annet du vil legge til her?
– Nei, men jeg må si det var positivt at vi usensurert fikk komme til orde og besvare deler av kritikken og påstandene som ble fremsatt.

På bakgrunn av skremselspropagandaen som NRKs artikkel formidler, hva vil du si til Sørlandets befolkning angående Motstandsbevegelsens tilstedeværelse der – har de grunn til å være bekymret?
– Nei, med mindre de lider av en fobi mot nasjonalsosialistisk propaganda, så har de ingenting å frykte.

Takk for at du tok deg tid til å svare på spørsmålene, Haakon!

Relaterte artikler:
Aktivisme i Grimstad etter overfallsvoldtekt
Fikk Motstandsbevegelsens flyveblad i postkassen – ble nyhet i hele Norden
Motstandsbevegelsens plakater politianmeldes

Kilde:
– Vi vil ikke ha hat og slike holdninger i byen