Hjem Nyheter Norge Organisasjon for “polyamorøse” stiftet i Norge

Organisasjon for “polyamorøse” stiftet i Norge

FORFALL Lørdag ble Norges første organisasjon for såkalte polyamorøse stiftet. Psykolog Anita Skrautvol håper det blir starten på en ny frigjøringsbølge.

Polyamorøs propaganda på homolobbyens Pride-parade.
Polyamorøs propaganda på homolobbyens Pride-parade.

Lørdag ble PolyNorge stiftet, som er landets første organisasjon for såkalte polyamorøse mennesker. Det vil si mennesker som har flere kjærlighetsforhold samtidig. PolyNorge skal blant annet kjempe for «åpenhet og aksept» for de «polyamorøse», og stiller seg kritiske til monogami.

Psykolog og spesialist i klinisk sexologi ved Institutt for klinisk sexologi og terapi, Anita Skrautvol, uttaler til NRK at hun håper organisasjonen vil være med på å skape en ny «frigjøringsbølge» i Norge.

En amerikansk polyamorøs familie.
En amerikansk polyamorøs familie. Familien bor i samme hus og tar også hånd om en ni år gammel jente.

Linn Myrdal og hennes ektemann stod nylig frem som «polyamorøse» og forteller til NRK at hun har flere elskere, og at hennes ektemann har en annen kjæreste i tillegg til henne.

– Man må ikke bare være glad i ett menneske, uttaler Myrdal til NRK.

Det polyamorøse miljøet har enn så lenge eksistert som en lukket gruppe på Facebook med rundt 200 medlemmer, men Myrdal og 20 andre medlemmer jobber nå med den nye organisasjonen. Myrdal trekker paralleller mellom homobevegelsen og sin egen organisasjon.

– Homobevegelsen jobber for å elske hvem man vil. Vi vil jobbe for å elske hvordan man vil.

Kilde:
Lynn har elskere – ektemannen har kjæreste