Hjem Nyheter Norge Organisasjonen Født Fri mister statsstøtte

Organisasjonen Født Fri mister statsstøtte

6

STATSSTØTTE Det økonomiske bidraget til organisasjonen Født Fri stoppes da Integrerings- og mangfolds-direktoratet konkluderer at de ikke har brukt midlene rett.

Foto: Facebook.

Organisasjonen Født Fri blir nå fratatt sin økonomiske støtte fra Integrerings- og mangfolds-direktoratet (Imdi) etter en gransking.

Granskingen som konsulentselskapet Ernst og Young utførte på vegne av Imdi, fører til at statsstøtten stoppes da det konkluderes at Født Fri skal ha brukt midlene til blant annet privat reise, spa og personlige relasjoner.

Ifølge Født Fri, er de en stiftelse som er opprettet for å «bekjempe æres og skamkulturen og negativ sosial kontroll. Vi jobber for likestilling på tvers av kjønn, tro, legning og kultur».

Organisasjonen ledes av den kjente stand-up-komikeren Shabana Rehman Gaarder og ble opprettet i 2017, på initiativ av Trine Skei Grande og Abid Raja.

Shabana Rehman Gaarder innvandret fra Pakistan til Norge i 1977. Hun er kjent for å være kvinnen som løftet opp selveste jihadisten «Mulla Krekar» (Najumuddin Faraj Ahmad) den 27. april, 2004. Krekar reagerte med å bli olm og sa «ikke bra», samt at «dette en fornærmelse mot religionen». Etter det komiske stuntet ble hun oppringt av politiet, som fortalte at hun hadde blitt anmeldt av Krekar for «seksuell fornærmelse».

I 2020 ble Shabana utnevnt som medlem av regjeringens ytringsfrihetskommisjon.
Kommisjonen ledes av Kjersti Løken Stavrum og fikk som mandat å undersøke blant annet Internetts «innvirkning på ytringsfrihet og redaktøransvar».

I statsbudsjettet for 2019 ble Født Fri bevilget 5 millioner kroner i kampen mot tvangsekteskap og kjønnslemlestelse, samt arbeid mot det de kaller negativ sosial kontroll.

Født Fri mener direktoratets gransking og beslutning er høyst utilfredsstillende. Styreleder av organisasjonen, Jan Sverre Asker, har i en pressemelding uttalt at «rapporten inneholder en rekke feil og unøyaktigheter» og at de vil ta saken videre med departementet.

Les også:
Halvparten av alle bidragsmottakere i Norge er innvandrere

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard
1 år siden

Sammenligner man litt med Sverige så er dette uten tvil et utbredt fenomen. Liberale organisasjoner får ofte utdelt miljonbeløp uten noen videre granskning og dermed så forekommer det ofte korrupsjon i tillegg til den sedvanlige rasistiske fremgangsmåten mot etniske nordboere i Norden.

Vi har også mange eksempler på dette i Norge med blandt annet SOS rasisme som gjentatte ganger har bedrevet underslag.

Heimdal
1 år siden

Utrolig hvor mange foreninger, organisasjoner, stiftelser og lag de mange forskjellige etnisiteter har i landet vårt, men om en nordmann skulle finne på å danne én eneste skarve forening omkring vår egen etnisitet, Da blir det storbråk, mediahelvete, anti-rasistiske fakkeltog og null statsstøtte, sannsynligvis også politibesøk, bøter og risiko for fengsel for hatkriminalitet overfor våre «minoriteter» (som er majoriteten globalt i forhold til norske). La oss gjøre ett par eksempler: Ett kort søk på f.eks somalisk forening i Oslo, gir et innblikk i hvor mange ulike organisasjoner «minoritetene» har og som også får statsstøtte som norske arbeidere betaler på, fra… Les mer »

Kim Andreassen
Kim Andreassen
1 år siden

De tar seg til rette frekke som de er.

Grim
1 år siden

Totalt unødvendig støtte til dette. Vi skal ha frihet for vårt folk. Ikke for at noen batikkhekser av feminister skal sløse med statskassa for å leve som noen karakterløse influensere

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Disse organisasjonenes felles melkeku er staten og derigjennom oss som arbeider og betaler skatter og avgifter. Det har vi aldeles ikke sagt ja til gjennom «demokratiske valg» – det er noe våre svikefulle politikere tar seg til rette med når de først har kommet i posisjon. Statstilskudd bør kun gis til samfunnsnødvendige og -byggende organisasjoner, i og for Norge, ikke til fremmedkulturelle og invadører, aka rasefremmede. Og det verste er at disse parasittene snart blir premissleverandører til folkefiendtlige tiltak, som feks SOS Rasisme, Flyktningehjelpen, osv.

H.L
H.L
1 år siden

Det norske folk jobber og sliter for at fremmede sossepamper som dette skal fikse på neglene sine. Jævla pakk, og sleng gjerne på en is.