Hjem Nyheter Ortodoks prest i Athen: «Pave, du er en kjetter!»

Ortodoks prest i Athen: «Pave, du er en kjetter!»

GLOBALISME Mens pave Frans og erkebiskopen for den ortodokse kirken i Hellas Ieronymos er gode globalister, utsettes de for skarp kritikk av anti-globalister i deres respektive kirker.

Pave Frans og president Biden – to globalister.
Foto: Public Domain via Wikimedia Commons.

Pave Frans’ globalistiske, sionistiske og antihvite agenda har adskillige ganger blitt påpekt av nasjonale over hele verden.

Les mer om Pave Frans

På lørdag ble han buet av en eldre gresk-ortodoks prest mens han talte for et møte med lederne for landets ortodokse kirke.

«Pave, du er en kjetter!», skrek presten tre ganger akkurat da Frans ankom erkebiskop Ieronymos’ residens i den greske hovedstaden Athen.

Den protesterende presten falt under politiets pågripelse til marken og ble deretter ført vekk.

Frans viste ingen tegn til å legge merke til presten i det han promenerte inn i residensen for sitt private møte med den ortodokse lederen.

Hendelsen fulgte etter flere mindre protester mot paven under hans forrige stopp på Kypros, som også for det meste er gresk-ortodoks.

Vel sammen inne i Ieronymos’ residens kunne de to kristne lederne knappest ha vært mer enige.

For eksempel gjorde de en felles uttalelse hvor de oppfordrer kristne til å jobbe sammen for å «beskytte miljøet» samt for å «ta hånd om migranter».

Til forskjell fra den protesterende ortodokse presten ønsket erkebiskopen paven velkommen «med en følelse av ære og broderskap».

Frans’ statsbesøk i Hellas kommer 20 år etter at pave St. John Paul II avla det første besøket i landet siden «Det store skisma» i 1054 – og han benyttet tilfellet til å be om forlatelse for de synder som hadde blitt begått av katolikker mot ortodokse «gjennom uaktsomhet» oppgjennom årene.

Frans repeterte på lørdag bønnen om forlatelse overfor Ioronymos og andre ortodokse prester.

«Migrasjons- og klimakrisene» – hellige spørsmål

Ieronymos sa på lørdag til Frans at han deler hans visjon om å «knytte sterke bånd» for å møte «globale utfordringer» slik som «migrasjonskrisen og klimaforandringer».

Erkebiskopen kom med en advarsel:

Hvis verdenssamfunnet, de mektige statslederne og internasjonale organisasjoner ikke fatter djerve beslutninger, kommer det stadig truende nærværet av sårbare kvinner og barn på flukt til å fortsette å vokse globalt.

Han avsluttet:

Sammen må vi skape klipper og vegger for å forstyrre umedgjørligheten hos verdens mektige.