Hjem Nyheter Norden Oskar hengte ut pedofil som forgrep seg på hans søsken – nå...

Oskar hengte ut pedofil som forgrep seg på hans søsken – nå får den pedofile mer kompensasjon enn et av ofrene

RETTSSKANDALE Oskar advarte allmenheten om den pedofile som forgrep seg på hans småsøsken. Nå har han blitt dømt til å betale høyere bøter til den pedofile enn hva han måtte betale til et av ofrene sine.

Den pedofile Jimmy Karlsson

Mellom 2015 og 2017 forgrep pedofile Jimmy Karlsson (19871109-6910) seg på to søstre som under den tidsperioden var 7–12 år gamle. For dette ble han dømt til tre års fengsel for flere tilfeller av voldtekt av barn og seksuelle overgrep som han utsatte de to små jentene for. Hovrätten (svensk lagmannsrett) forhøyet siden straffen til tre og et halvt års fengsel.

Karlsson var også mistenkt for barnepornografilovbrudd, men tross at han hadde flere hundre bilder av lettkledde og mindreårige jenter på sin datamaskin ble han frifunnet fra dette da de to groveste bildene hadde bare blitt funnet i hans internetthistorikk og han mente at de havnet der av en feil.

Ifølge pårørende til barneofrene skal Karlssons overgrep dessuten ha pågått lengre tilbake i tid men kunne ikke bevises da jentene var veldig unge da overgrepene begynte å skje.

Da Karlsson skulle løslates i starten av 2020 skrev Oskar, som er storebror til Karlssons offer, på Facebook for å advare allmenheten om at den pedofile snart skulle være ute i samfunnet igjen. Oskars innlegg uttrykte også et tydelig og i manges øyne et berettiget hat mot mannen som hadde forgrepet seg på hans småsøsken.

Oskars post ble delt over 500 ganger på Facebook og mange opprørte folk kommenterte innlegget med skarpe kommentarer.

Vel ute i det fri fikk Karlsson kjennskap til det Oskar hadde skrevet og valgte å anmelde dette. Karlsson oppga til politiet at han også rapporterte innlegget til Facebook rundt 100 ganger, før plattformen valgte å fjerne det.

På mandag ga Västmanland tingrett sin dom mot Oskar som retten anser skal betale 25 000 svenske kroner i kompensasjon til pedofile Jimmy Karlsson, 5 000 kr i bøter og 800 kr til offerfondet. Kompensasjonen til Karlsson er høyere enn de 20 000 kr som han selv måtte betale til en av jentene han forgrep seg på.

I dommen fremgår Oskars forklaring på hvorfor han postet innlegget på Facebook:

Jimmy Karlsson kom inn i hans familie og de fikk tillit til ham. Han begikk derimot overgrep mot hans nærstående og ble dømt for dette. Jimmy Karlsson syntes å være besatt av familien. Han drev og oppsøkte de og forsøkte å komme i kontakt med de. De hadde opplysninger om at Jimmy Karlsson under en fengselspermisjon hadde blitt observert ved en skole der et familiemedlem gikk på. Han søkte permisjoner på datoer som var viktige for denne familien.

Kriminalomsorgen oppga at Jimmy Karlsson virket å ha vanskelig med å slippe taket på denne familien. De fikk vite at Jimmy Karlsson skulle løslates den 28. mars 2020. De søkte om kontaktforbud men fikk ingen hjelp. Han kjente at familien var truet og den 28. mars 2020 skrev han innlegget på Facebook for å få vite hvor Jimmy Karlsson befant seg og på slik måte kunne beskytte sin familie.

Västmanland tingrett anså derimot at Oskar hadde med dette gjort seg skyldig til grov baksnakking, trussel og oppvigling mot Karlsson som for øvrig blir vernet av staten som har gitt ham skjult identitet.

Var du bevisst på de eventuelle juridiske konsekvensene da du delte opplysningene om pedofile Jimmy Karlsson og hvordan resonerte du i så fall rundt det hele?

– Jeg har vært noe bevisst om eventuelle konsekvenser selvfølgelig, men det har vært helt irrelevant. Uansett hva straffen er må man beskytte sin familie. Rettsvesenet nektet å hjelpe oss tross at vi hadde søkt om hjelp, beskyttelse og lignende, da får man ta saken i egne hender, sier Oskar til Nordfront.

Hva synes du om dommen mot deg?

– Jeg anser at dommen i seg kanskje følger de juridiske rammer som finnes. Men at jeg skal betale mer i kompensasjon til den som voldtok mine søstre enn det som en av de fikk, det er rett og slett forferdelig. Jeg har dog mistet tilliten for det svenske rettsvesenet allerede for lenge siden.

Angrer du for at du publiserte opplysningene nå?

– Nei, man skal beskytte sin familie mot alle trusler, uansett om det er pedofile eller annet. Om det er med vold eller andre midler så må hver person ta sitt ansvar selv om man risikerer eventuelle rettslige straffer eller andre konsekvenser.

Fredrik Ingblad.

Bak tiltalen mot Oskar står kammaråklagare (svensk for politiadvokat) Fredrik Ingblad som tidligere jobbet hardt for å innskrenke den svenske ytringsfriheten gjennom å drive rettsprosesser mot Nordfront som utvidet hvilke publikasjoner som kan regnes som «hets mot folkegruppe».

Det var Ingblad som begynte å bruke begrepet «tolkningsfakta» og mente at selv om det publisisten faktisk mente med en uttalelse ikke hadde vært noe som faller innenfor rammen for «hets mot folkgruppe», så skal man likevel kunne dømmes i tilfelle en hypotetisk leser kan «feiltolke budskapet på en måte som gjør det».

Ingblad forespeilet seg opprinnelig at Oskar, som selv er nasjonalsinnet, skulle dømmes til seks måneders fengsel, noe tingretten ikke holdt med om.

Støtt Oscar!

De som synes at Oskar ikke har handlet moralsk feil og vil donere penger til ham for å dekke kostnadene for bøter og skadeserstatning kan kontakte Frihetskamp på [email protected].