Hjem Nyheter Norge Oslo: Politiet skal kurses i «rosa kompetanse»

Oslo: Politiet skal kurses i «rosa kompetanse»

INNENRIKS Enhet sentrum ved Oslo Politidistrikt har bestemt at alle patruljer skal gjennomgå et kurs i «rosa kompetanse». Kurset foregår i regi av LHBTQ-organisajonen Foreningen FRI.

Politiet på «Pride» i Oslo, 2016. Foto: Tore Sætre, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Foreningen FRI, som har blitt avslørt i å ha promotert pedofili, skal nå kurse Oslo Politiets partuljer i «rosa kompetanse», ifølge avisen iNyheter. «Rosa kompetanse» er organisert som en fagavdeling i FRI og er finansiert av Helsedirektoratet, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Utdanningsdirektoratet og Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging.

Forløperen til FRI, Det norske forbundet av 1948, hadde på 80-tallet en underavdeling bestående av organisasjonen «Norsk arbeidsgruppe for pedofili».

Blant politifolk stilles det spørsmål ved om tidsbruken er riktig, skriver iNyheter.

Politiets tjenestemenn tør ikke si sin mening om dette tiltaket internt, av frykt for represalier fra det politisk korrekte lederskapet i Oslo Politidistrikt.

– Folk holder kjeft, ingen tør kommentere på det, for dette er politisk korrekt. Men majoriteten trodde det var en spøk, sier en politikilde.

– Politiet velger her å ta side med en ekstrem organisasjon som har som mål å endre samfunnets oppfatning av noe så grunnleggende som kjønn. Politiet kan ikke sies å være nøytrale. Jeg som tjenestemann kommer aldri til å delta på noe slikt, sier en av Politiets tjenestemenn til iNyheter.