Hjem Nyheter Norge Oslo Pride avlyses – Kurder siktet for terrorhandling

Oslo Pride avlyses – Kurder siktet for terrorhandling

INNENRIKS En 42 år gammel kurder er siktet for terrorhandling etter skyteepisode ved to utesteder i Oslo. To mennesker er meldt døde, og rundt 21 skadet.

Illustrasjonsfoto. Foto: CC public domain.

Det var like etter klokken 01.00 i natt at en 42 år gammel kurder med norsk statsborgerskap åpnet ild ved to utesteder i Oslo, Per på Hjørnet og London Pub som skal være populær blant homofile. To personer er bekreftet døde og minst 21 er skadet, hvorav 10 er alvorlig skadet.

Iraneren er tidligere dømt for narkotikalovbrudd, vold og brudd på knivloven. Samtidig sier politiet at han er kjent av PST.

Politiet har ikke sagt noe om iraneren er kjent for noen ideologisk eller religiøs bakgrunn. Han er nå siktet for drap og terrorhandling.

Det er beslaglagt to våpen. Begge er beskrevet som av eldre modeller.

– Dette er ikke moderne våpen, kommenterer Christian Hatlo i Oslo-politiet under en pressekonferanse.

Alle “pride”-arrangementer er avlyst

London Pub er kjent som en klubb hvor seksuelt avvikende mennesker omgås. Blant annet henger ulike former for regnbueflagg utenfor bygget.

Politiet etterforsker derfor teorier om at skytingen kan dreie seg om «hatkriminalitet».

I dag ville det blitt holdt et større «pride-tog» i Oslo, men arrangørene melder at alle former for slike arrangementer nå blir avlyst i Oslo.

Tar høyde for nye angrep

Politiet forklarer under pressekonferansen at de hever beredskapen i Oslo, samtidig som de undersøker om skytteren kan ha hatt medhjelpere. Bilder fra skytingen og gjerningsmannens pågripelse spres nå på sosiale medier.