Hjem Nyheter Norge Oslopolitiet øker bemanningen i seksjonen for vold- og seksualforbrytelser

Oslopolitiet øker bemanningen i seksjonen for vold- og seksualforbrytelser

OSLO: Oslopolitiets seksjon for vold- og seksualforbrytelser økes med nesten 20 prosent. Håpet er nå at etterforskningen skal gå raskere.

Politibil-640x349

I hovedstaden økes politiets seksjon for vold- og seksualforbrytelser med 18 personer, hvor det fra før av arbeider 95. Håpet er at volds- og seksualforbrytelser nå skal kunne etterforskes mer effektivt. Seksjonsleder Grete Lien Metlid utdyper overfor NRK:

– Det at vi får en så stor styrking betyr at vi skal levere enda mer og raskere. At noen saker tar for lang tid er der vi får kritikk. Dette skal vi nå få til mye bedre i langt flere saker.

Ifølge seksjonslederen vil etterforskerne primært arbeide operativt med alvorlige volds- og drapssaker, samt seksualforbrytelser mot voksne og barn.

Lisa Arntsen i Ressurssenteret mot voldtekt håper den ekstra bemanningen vil korte ned tiden politiet bruker på å etterforske voldtektssakene.

– Vi ser blant våre brukere en stor fortvilelse over at det tar så lang tid å etterforske sakene. Jeg tror at flere stillinger vil gjøre den jobben litt lettere.

Kilde:

Flere skal etterforske vold og voldtekt i Oslo