Hjem Nyheter Utenriks Østerrike ønsker å forby «nazistiske bilskilt»

Østerrike ønsker å forby «nazistiske bilskilt»

 ØSTERRIKE  Den østerrikske regjeringen har nå planer om å forby «nazistiske bilskilt» fra en liste over ulike tall og bokstavkombinasjoner.

nazi.si-640x360

Det er Mathausen-komitéen, en lobbygruppe innenfor den jødiske makt-bevegelsen som arbeider for å minne folk om at «holocaust» lever videre, som krever at det østerrikske samferdselsdepartementet går gjennom landets 500 000 biler for å finne skjult «nazisme».

Komitéen har tatt frem en liste med over 35 ulike forkortelser, siffer- og bokstavkombinasjoner som lobbygruppen nå vil at regjeringen skal forby.

Bokstavkombinasjoner som «NS», «SS», «DAF», samt sifferkombinasjoner som «18» (Adolf Hitler), «74» (Grosdeutschland), «84» (Heil dir) og «88» (Heil Hitler), vil de at den østerrikske regjeringen nå skal forby på registreringsskilt.

2w650c0.bild-640x360

Samferdselsdepartementets forslag til disse endringene, er ment å bli stemt gjennom parlamentet i midten av 2015. En av de som ser frem til å gå gjennom landets 500 000 biler er departementets talsmann, Andrea Heigl. Hun advarer om at det kan bli mye overtid ettersom det stadig kommer nye tall- og bokstavkombinasjoner.

Opprinnelig publisert på Nordfront.se.

Kilder:
Austria cracks down on Nazi number plates
Wunschkennzeichen: Nazi-Codes fliegen raus