Hjem Nyheter Europa Østerriksk kunstner deplattformert etter Facebook-bilde

Østerriksk kunstner deplattformert etter Facebook-bilde

0

COVID-19 Flere statuer av den østerrikske kunstneren Manfred Kielnhofer blir nå fjernet etter en Facebook-post der østerrikeren har utformet en Davidsstjerne bestående av sprøyter. Bildet skal være en protest mot de strenge forordningene rundt pandemien, blant annet vaksinepass og nedstenginger.

Skjermdump fra Facebook

Manfred Kielnhofer er mest kjent som skulptør og sine verk «Guardian of Time», noen prestelignende menn i kapper. I sin kreasjon på Facebook la Kielnhofer til et bilde av en skulptur, sammen med en Davidsstjerne satt sammen av sprøyter. Sin motivasjon for bildet tillegger Kielnhofer det faktum at de fleste selskapene som fremstiller vaksinene mot de aktuelle virusene er jødiske, blant annet Pfizer og Moderna. Kunstneren sier som svar på kritikken at han kan ha gått for langt i billedbruken, men hevder at ordet «jøde» og «666» ikke er lagt til av ham, og han står fast på kritikken av det han mener er jødiske selskaper som fremstiller Covid-vaksiner og profitterer på pandemien.

Konsekvensene for Kielnhofer er flere. Byen Steyr tar ned statuer av kunstneren og setter de på lager, mens ordføreren i Linz, Klaus Luger, meddeler at byen opphever kontrakten om å fremvise en av statuene. Alfred Weidinger, direktøren for kulturdepartementet i Oberösterreich uttaler at han er «sjokkert og har ikke ord for denne smakløse konspirasjonsteorien. Tankene til skaperen av denne illustrasjonen representerer en trussel mot alle former for demokratiske, menneskelige og solidariske verdier i vårt land. Til og med kunstnerisk frihet har en grense.»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg