Hjem Nyheter Østeuropeere skeptiske til masseinnvandring

Østeuropeere skeptiske til masseinnvandring

2

UTENRIKS En ny meningsmåling fra Gallup viser at et flertall av befolkningen i de fleste østeuropeiske land er imot ikke-europeisk innvandring. Den største motstanden mot innvandring finner en i Ungarn og Makedonia.

«Flyktninger» stormer grensen til Makedonia i februar 2016.

På fredag publiserte Gallup en meningsmåling som viser at folk i Øst-Europa er imot asylinnvandring fra Syria. I hele 9 av 14 land motsetter et flertall seg all asylinnvandring, mens resten sier seg villig til å akseptere en begrenset mengde syrere. De som ønsker åpne grenser og ønsker alle syriske asylsøkere velkommen utgjør en mye mindre del av befolkningen. «Flest» finner man i Bosnia-Hercegovina med 8 prosent.

Den største motstanden finner man i Ungarn, hvor 70 prosent er imot all asylinnvandring, mens bare 22 prosent sier seg villige til å ta i mot et lite antall syrere. Nesten like stor er motstanden i Makedonia, hvor 66 prosent er for å stenge grensen og kun 16 prosent vil ta i mot en mindre mengde.

Gallup bemerker også at Ungarn, Polen, Slovakia og Tsjekkia, hvor en finner en stor innvandringsmotstand, har motsatt seg EUs planer om å fordele asylsøkere blant alle medlemsstatene. Det er også interessant at man i Hellas, som har fungert som det første ankomstlandet i Europa for mange innvandrere, er veldig delt i spørsmålet om asylinnvandring. De som mener at Hellas skal stenge grensen og de som ønsker å motta et begrenset antall syrere er ifølge Gallup jevnstore med 47 prosent hver, mens bare 4 prosent ønsker å ta i mot alle syrere.

Kilde:
Östeuropéer skeptiska till massinvandring

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Østeuropeerne har et langt sunnere forhold til hva masseinnvandring vil medføre av økt kriminalitet, økonomiske byrder og uforlikelighet mellom invadørene og de bofaste. Tenk om det samme var tilfelle her i Norden, og ikke minst i Sverige? Men med folkesvikere i ledende posisjoner legges det til rette for utskiftning av de opprinnelige befolkningene, ved død og manglende barnefødsler, raseblanding, osv.

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
5 år siden

Den massiva östeuropeiska arbetskraftinvandringen under de senaste tjugofem åren har effektivt stoppat löneutvecklingen i en rad branscher. De jobb som man inte kan flytta till låglöneländer har utsatts för en ogynnsam konkurrens med billiga arbetare från det forna östblocket. Arbetare som ofta jobbar under dåliga villkor och usel lön. Men den usla lönen som inte går att leva på här räcker långt i deras hemländer. De flesta lämnar fru och barn hemma och kan dessutom kvittera ut barnbidrag. Den östeuropeiska gästarbetaren lever som ett svin i Norge och som en kung hemma. Den norske arbetaren lever ofta från hand till… Les mer »