Hjem Nyheter Norden Over 11 millioner bor nå i det flerkulturelle Sverige – kun 4...

Over 11 millioner bor nå i det flerkulturelle Sverige – kun 4 millioner arbeider

SVERIGE Omkring 4 millioner av Sveriges innbyggere forsørger den resterende befolkningen. På papiret har Sverige 10,4 millioner innbyggere, men om man tar med illegale innvandrere og personer med samordningsnummer så har Sverige en befolkning på over 11,3 millioner.

Temabilde: Sverige lider under stor arbeidsløshet, men masseinnvandringen fortsetter.

I en artikkel på Arbetsmarknadsnytt advarer økonomen Johan Kreicbergs fra Svensk næringsliv, om at Sveriges kommende økonomiske krise kan bli langt verre enn først antatt. Han forteller at færre personer i Sverige får tak i arbeid på grunn av voksende arbeidsløshet, sykefravær og permitteringer under koronakrisen.

Antall folk som er ansatte, det vil si «sysselsatte» er fortsatt høyt. Men på grunn av det økende sykefraværet, korttidspermittering og korttidsfravær under koronakrisen, er det ikke alle «sysselsatte» som faktisk arbeider.

«Av totalt 10,4 millioner innbyggere i Sverige er det altså bare 4,1 millioner som arbeider for tiden», står det i artikkelen. Dessuten forventes antall eldre i landet å øke, noe som er «veldig bekymringsfullt ut fra et forsørgningsperspektiv», hevder Kreicbergs.

Artikkelen blir fortsatt kommentert og diskutert på Twitter, der blant annet anvenderen «kaptenspaner» kommenterer at det er masseinnvandringen som er den primære årsaken til den økende befolkningen, og ikke den «voksende eldre befolkningen».

Det svenske Skatteverket bekrefter dessuten på Twitter at de 870 000 innvandrere som fremdeles ikke har statsborgerskap, og istedet har fått et samordningsnummer, ikke regnes med i Sveriges 10,4 millioner innbyggere. Det innebærer altså at Sverige har en befolkning på omkring 11,3 millioner, eksklusivt alle illegale innvandrere som oppholder seg i landet. Alle disse forsørges nå av 4,1 millioner innbyggere, grovt sagt må 1/3 forsørge 2/3.

Les også:
Innvandring fører til økte pensjonskostnader ifølge svensk studie
Hver somalier koster Norge ni millioner kroner