Hjem Nyheter Norge Over 200 deltok i vellykket Pegida-demonstrasjon i Oslo

Over 200 deltok i vellykket Pegida-demonstrasjon i Oslo

 OSLO  Mandag kveld gikk Norges første Pegida-demonstrasjon av stabelen. Over 200 personer skal ha deltatt, og det er ikke rapportert om konfrontasjoner med motdemonstranter.

Mandag kveld ble Norges første Pegida-demonstrasjon gjennomført i Oslo sentrum. Pegida, Patriotiske européere mot islamisering av Vesten, har sitt opphav i Dresden hvor det siden oktober ifjor har blitt arrangert ukentlige mandagsdemonstrasjoner mot masseinnvandring og islamisering. Sist demonstrasjon deltok over 25 000 personer i Dresden.

På Pegida-demonstrasjonen i Oslo sentrum skal det ifølge media og deltakere ha deltatt over 200 personer i alle aldre. Initiativtager og videregåendeskolelærer Max Hermansen var positivt overrasket over antallet deltakere, og antydet at det kunne komme til å bli en ukentlig demonstrasjon som i Tyskland.

Motdemonstrasjon

Samtidig med Pegida-marsjen ble det også gjennomført et «solidaritetstog mot hat og stigmatisering». Denne var både en protest mot Pegida, samt en «solidaritetserklæring etter terroren i Paris». Blant organisasjonene som støttet dette finner man partiet Rødt, venstreekstremister fra Blitz og nettstedet Radikal portal, AUF, Det mosaiske trossamfunn, Samhold er mangfold, Antirasistisk senter og Islamsk råd Norge.

Omskjæringsforkjemperen Ervin Kohn, også leder og forstander i Det mosaiske trossamfunn og nestleder i Antirasistisk senter, deltok også. Kohn hevdet at det var viktig å «markere samhold for demokratiske verdier før angrepene kommer».

– Vårt land blir oversvømt

Blant deltakerne på Pegida-demonstrasjonen var 80-årige Ingvald Godal, tidligere stortingspolitiker for Høyre, som til VG forteller at han var tilstede for å vise motstand mot masseinnvandring.

– Det er blitt så store dimensjoner at vårt land blir oversvømt. Dette pådrar samfunnet store problemer for våre etterkommere.

Om sitt tidligere parti har Godal følgende å si:

– Høyre er altfor veike. Det er Fremskrittspartiet også etter at de kom i regjering.

Frihetskamps utsendte hadde følgende kommentar:

– Bra oppmøte! Kvinner og menn i alle aldre og med ulik bakgrunn. Alt i fra nyoppvekkede innvandringskritikere til nasjonlister. Dessverre også en del Israel-venner, men disse utgjorde på ingen måte majoriteten.

Les også:
Pegida-demonstrasjon i Oslo
17 500 viste motstand mot masseinnvandring
Det tyske folket har fått nok av masseinnvandring
Ukentlige demonstrasjoner mot masseinnvandring

Kilder:
Tidligere Høyre-topp deltok i antiislamsk demonstrasjon