Hjem Nyheter Over 200 drept i angrep mot sentrale Gaza i dag

Over 200 drept i angrep mot sentrale Gaza i dag

GAZA Over 200 mennesker skal være drept og enda flere såret i angrep mot sentrale Gaza i løpet av dagen, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Skadegjørelse i Gaza oktober 2023. Foto: Palestinian News & Information Agency (Wafa) in contract with APAimages, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

I løpet av dagen er det blitt drept over 200 mennesker i sentrale Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter, som også forteller at et stort antall døde og skadede har ankommet sykehuset Al-Aqsa Martyrs, majoriteten kvinner og barn. I en uttalelse fra Gazas mediekontor opplyser de om 210 døde. Dette skriver Al Jazeera.

Det skal ha vært en rekke luftangrep mot Deir el-Balah og Nuseirat i sentrale Gaza, mot hjem vest for Rafah i sør og mot flere steder nord for Gaza by. Journalisten Hind Khoudary fra Al Jazeera forteller følgende fra det overveldede sykehuset:

– Det er eksplosjoner hvert minutt. Ambulanser frakter de sårede til sykehuset der vi er fanget. Det er kaos inne på sykehuset. Det er barn blant de sårede.

Hun forteller også at situasjonen er intens og at det er livredde folk i gatene som ikke vet hvor de skal vende seg. Tanya Haj-Hassan, en pediatrisk intensivlege fra Leger Uten Grenser forteller Al Jazeera følgende:

– Bildene og videoene jeg har mottatt viser pasienter som ligger overalt i blodpøler, lemmene deres har blitt sprengt av, sier hun og beskriver sykehuset som et komplett blodbad og at det ser ut som et slakteri.

I en uttalelse fra det israelske militæret (IDF) forteller de at angrepene var «rettet mot terrorinfrastruktur i Nuseirat-området» og at de under operasjonen i Nuseirat klarte å redde fire gisler tatt til fange under angrepet på Israel 7. oktober i fjor. IDF forteller også at gislene var i «god medisinsk tilstand».