Hjem Nyheter Over en halv million rasefremmede har kommet til Europa det siste året

Over en halv million rasefremmede har kommet til Europa det siste året

FREMMEDINVASJON Nye flyktningbølger ventes til Europa på grunn av uroligheter mellom tyrkere og kurdere, men antallet «flyktninger» har allerede økt med ti prosent – og det er bare de offisielle tallene.

Jødiske sentrale velferdsstyret (CWBOJ) i Tyskland under ledelse av Aron Schuster finansierer båten Ocean Viking og dens transport av somaliere til det «innvandringsfiendtlige» Europa. Bilde ter fra 19. august. Foto: SOS Mediterranee.

Mens stadig flere politikere og myndigheter mener at urolighetene mellom tyrkerne og kurderne kommer til å forårsake nye migrasjonsbølger til Europa, har antallet migranter til den tidligere hvite verden økt dramatisk allerede de siste tolv månedene.

Ifølge en analyse gjennomført av den tyske nyhetsportalen Die Welt har antallet ikke-europeiske innvandrere til EU, Sveits og Norge økt med ti prosent til 487 000.

Dette tallet inkluderer imidlertid kun personer som åpent søker asyl, men ikke andre innvandrere. Derfor er antallet innvandrere sannsynligvis over en halv million, skriver ungarske 888.hu.

De fleste rasefremmede har kommet fra Syria, Afghanistan, Venezuela, Irak, Pakistan, Colombia og Tyrkia. Landene som har tatt imot flest innvandrere i samme periode har vært Tyskland, Frankrike og Spania.

Hellas er inngangsporten for en stor del av disse «flyktningene». Antallet registrerte asylsøkere har der økt med nesten en fjerdedel til 46 000. Ifølge 888.hu utgjør Balkan en av hovedveiene for ulovlig innvandring.

Den andre viktige veien, Middelhavet, beregnes å i samme periode ha blitt brukt av ca. 80 000 migranter. Den største forandringen på denne fronten har blitt forårsaket av regjeringsbyttet i Italia. Under visestatsminister Matteo Salvinis politikk sank antallet båtflyktninger til omtrent en fjerdedel. Siden Salvini ble utmanøvrert har den siste regjeringen i Italia latt antallet innvandrere igjen stige.