Hjem Nyheter Over tre millioner venter på å reise til Europa

Over tre millioner venter på å reise til Europa

INVASJON Over tre millioner såkalte flyktninger befinner seg i dag i Tyrkia og Nord-Afrika hvor de venter på å kunne ta seg til Europa, uttalte EUs kommissær for migrasjon og internpolitikk.

masseinnvandring

Dimitris Avramopoulos, EU-kommissær med ansvar for migrasjon og internpolitikk, meddelte nylig at det befinner seg cirka tre millioner «flyktninger» i Tyrkia og ytterligere én halv million i Nord-Afrika som venter på å kunne ta seg til Europa.

Ifølge Avramopoulos vil Hellas kunne motta enorme strømmer av «flyktninger» i løpet av sommeren, dersom EUs avtale med Tyrkia om å bremse flyktningstrømmene mislykkes. Videre uttalte han at dersom Tyrkia viser «mangel på respekt overfor avtalen», så vil Europa få «enorme problemer» i midten av sommeren.

At Tyrkia skal trekke seg ut av avtalen, er et scenario som virker stadig mer sannsynlig, da landets utenriksminister Mevlut Cavusoglu nylig uttalte at det var «umulig» å møte EUs krav om å endre landets antiterrorlover i bytte mot å innføre visumfrie reiser til Schengenområdet for tyrkere.

Kilde:
«3 Million» Invaders Wait in Turkey