Hjem Nyheter Norge Overfallsvoldtekt i Oslo

Overfallsvoldtekt i Oslo

OSLO: Fredag morgen ble en 20 år gammel kvinne overfalt og voldtatt utenfor Universitetet i Oslos studenthjem på Blindern. Her var det da et arrangement i forbindelse med Blinderns studentfestival.

Uten navn

Kvinnen var ifølge politiet på vei hjem da voldtekten skjedde. Ut i fra kvinnens egen beskrivelse, dreier det seg om en overfallsvoldtekt.

Voldtektsmannen brukte grov vold for å få kontroll over offeret. Han dro med seg kvinnen til en p-plass på nordsiden av Studenthjemmet, der det står noen avfallscontainere.

To timer og tre kvarter etter at politiet ble varslet om voldtekten, ble letingen etter gjerningsmannen avsluttet, uten noen pågrepne. Politiet begynte å ettersøke vitner fem timer og tre kvarter etter at voldtekten fant sted.

På fredag stod det i Osloby at man ikke ville oppgi signalementet på gjerningspersonen: «Det skal være sprikende beskrivelser av gjerningspersonen som gjør at politiet velger å ikke gå ut med noe signalement.»

Dog har man fått en beskrivelse av gjerningsmannen andre steder. Offeret skal selv ha beskrevet mannen som mørkhudet og 180 – 190 cm høy, med mørke klær og en lue med stjerner på.

Kari-Janne Lid, fra avsnitt for seksualforbrytelser, sier til NRK at det ikke eksisterer noen åpebare fellestrekk mellom denne voldtekten og andre anmeldte voldtekter, og at disse er så ukjent for politiet at det behøves etterforskning: «Hvorvidt beskrivelsene ligner på andre anmeldte overgrep, er noe av det vi etterforsker nå.»

Etter at kvinnen informerte politiet om voldtekten, ble hun sendt til Voldtektsmottaket.

Til tross for opplysninger formulert på en slik måte at det virker som en overfallsvoldtekt faktisk har skjedd, så gis det samtidig opplysninger som fremstår mer nølende:

«(…) en mulig voldtekt utendørs ved studentboligene på Blindern.» – Dagbladet
«(…) et parkeringsområde ved Blindern studenthjem etter det mulige overgrepet» – NRK
«Trolig overfallsvoldtekt» – Osloby

Kilder:
En betydelig grad av vold
Kvinne voldtatt i Oslo
Etterlyser vitner etter grov voldtekt
Kvinne overfalt og voldtatt ved Blindern studenthjem
Politiet etterlyser vitner etter overfallsvoldtekt