Hjem Nyheter Norge Overkjører lokalbefolkningen – oppretter mottak

Overkjører lokalbefolkningen – oppretter mottak

8

MASSEINNVANDRING I den lille grenda Hausvik i Lyngdal kommune skal nå asylprofitøren Tokla opprette mottak for inntil 45 såkalte enslige mindreårige asylsøkere.

Hausvik-Lyngdal

Den lille grenda Hausvik i Lyngdal kommune opplever i disse dager en aldri så liten befolkningseksplosjon. Dette da det til tross for protester fra grendas åtte fastboende, vil opprettes et mottak med plass til opp mot 45 såkalte enslige mindreårige asylsøkere.

Mottaket skal opprettes i lokalene til Hausvik Maritime, et hotell og konferansesenter, og drives av asylprofitøren Tokla.

Mottaket skulle opprinnelig ha oppstart i januar, men ble utsatt på grunn av protester fra lokalbefolkningen. Disse mente at kommunen ikke i tilstrekkelig grad hadde undersøkt om Hausvik egnet seg for «enslige mindreårige asylsøkere».

Til tross for at både Fylkesmannen og kommunen anså at lokalene til Hausvik Maritime ikke var optimale for et asylmottak, besluttet Fylkesmannen likevel å overkjøre lokalbefolkningen med begrunnelsen at det var en «ekstraordinær situasjon med akutt behov for mottaksplasser».

Vedtaket er endelig og kan ikke påklages.

Kilde:
Får opprette asylmottak i Hausvik

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg