Hjem Nyheter Overvåkningsrobot i Singapore-park ser til at folk overholder avstanden

Overvåkningsrobot i Singapore-park ser til at folk overholder avstanden

6

OVERVÅKNINGSSAMFUNNET  Det finnes allerede teknologi som robotdroner og firbente vakt-roboter for å overvåke og kontrollere mennesker. Korona-pandemien åpner nå for bruk av disse robotene på bred front

I parken Bishan-Ang Mo Kio i Singapore overvåker en firbent robot fra og med fredag 8. mai parkens besøkende, og ser til at folk holder en passende sikkerhetsavstand til hverandre, skriver nyhetsmediet The Straits Time.

Roboten, som har fått kallenavnet «Prikken», inngår i et pilotprosjekt som ledes av National Parks Board (NParks), Smart Nation og Digital Government Group (SNDGG).

Den firbente overvåkningsroboten, som opprinnelig er utviklet av det amerikanske foretaket Boston Dynamics, er egnet til å bli brukt i ulike typer av terreng til forskjell fra roboter med hjul. Roboten er utstyrt med sikkerhetssensorer som skal fange opp gjenstander i omgivelsene og personer innen 1 meters avstand for å unngå kollisjon.

En av robotens oppgaver er å formidle en innspilt beskjed for å påminne besøkende om å overholde sikkerhetsavstanden. Roboten er også utstyrt med kameraer som er utrustet med et videoanalyse-program fra myndigheten GovTech. Formålet med kameraene skal være å estimere antall besøkende i parken.

Kameraene skal imidlertid «ikke kunne spore eller kjenne igjen spesifikke individer» og de skal heller «ikke samle inn personopplysninger».

Maskinen kan fjernstyres og GovTech har også utrustet den med 3D-mapping og halvautomatiske funksjoner.

Pilotprosjektet skal pågå i to uker og da skal roboten, i tiden når parken har som lavest antall besøkende, røre seg over en tre kilometer lang strekning i en viss del av parken. Den kommer til å bli ledsaget av minst én vakt fra NParks.

Om forsøket viser seg å være fremgangsrikt kommer man å vurdere å bruke roboten i hele parken ved rushtid både morgen og kveld, og eventuelt også i andre parker.

NParks har også tillatt å spre ut 30 droner som skal oppdage besøkende i visse utvalgte parker og naturområder. Tanken er å la almenheten via portalen «Safe Distance At Parks» se hvor mange besøkende det befinner seg i et visst område innen man tar seg dit.

Den firbente roboten holder også på å bli evaluert i et annet prosjekt, der den anvendes for å kunne dele ut medisin til pasienter som holdes isolerte med milde covid-19-symptomer.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
N.S
N.S
2 år siden

Orwells 1984.

Øystein
Øystein
2 år siden

Den hadde jeg knust på stedet om jeg hadde sett den.
Hvor jævla nedkuet går det ann å være?

Heimdal
Svar til  Øystein
2 år siden

Er jo bare å bytte ut opptaket den «bjeffer» ut til folk med nasjonalsosialistiskt budskap, pålakkert tyrrune og det hele, vips så er disse robotene en win-win anretning for vår politikk.

Øystein
Øystein
Svar til  Heimdal
2 år siden

Ikke dumt 🙂

Espen
Espen
Svar til  Heimdal
2 år siden

Haha, du sier noe der.

Hanne
Hanne
2 år siden

Smitteappen – Norges svar på å overvåke alle, som den roboten. Nå må de gi seg.