Hjem Nyheter På 4 måneder: Tre vaksineskeptiske presidenter død og én utsatt for snikmordforsøk

På 4 måneder: Tre vaksineskeptiske presidenter død og én utsatt for snikmordforsøk

2

COVID-19 Enten det gjelder snikmord eller hjertefeil har afrikanske vaksineskeptiske presidenter gått bort én etter én de siste fire månedene.

President Andry Rajoelina.

Tirsdag forrige uke kunngjorde Madagaskars regjering at et attentat mot landets president Andry Rajoelina hadde blitt forhindret, ifølge France24.com. Blant de mistenkte skal det være to franske statsborgere.

Rajoelina, som har vært president siden januar 2019, har markert seg som en motstander av mRNA-vaksiner og har uttalt at han ikke har noen intensjon om å vaksinere seg, samt at han er skeptisk med hensyn til bivirkninger av vaksinene.

Om attentatet hadde lykkes ville han blitt den fjerde vaksineskeptiske presidenten til å dø under merkelige omstendigheter på bare fire måneder.

Den 7. juli ble Haitis president Jovenel Moïse skutt i sitt eget hjem av det som har blitt rapportert som leiesoldater av colombiansk opprinnelse. Haiti avslo i april et tilbud fra WHO om å motta over 750 000 koronavaksiner fra AstraZeneca og var inntil nylig det eneste landet i den vestlige hemisfæren som ikke hadde satt en eneste Covid-19 vaksine. Den 14. juli, nøyaktig én uke etter president Moïses død, mottok landet 500 000 vaksinedoser fra USA.

Den 8. juni døde Burundis president Pierre Nkurunziza av plutselig hjertestans, etter 15 år som president. Burundis regjering takket i februar nei til vaksiner da de mente det var unødvendig gitt at 95% av covid-pasientene deres var på bedringens vei, ifølge landets helseminister. Pierre selv hadde uttalt at bønn var den beste beskyttelsen mot viruset og at gud ville beskyte landet.

Den 17 mars døde Tanzanias president John Magufuli under mystiske omstendigheter. Dødsfallet, som kom etter at presidenten hadde vært fraværende i nesten tre uker, ble ifølge regjeringen forårsaket av en hjertefeil. Han var i likhet med presidentene beskrevet ovenfor en vaksinemotstander.

I juni reverserte hans etterfølger Samia Suluhu Hassan landets koronapolitikk ved å bestille koronavaksiner.

Les også:
Dagens video: Bill Gates
Ny studie viser mulig link mellom mRNA-vaksiner og forhøyet risiko for hjertefeil
Vaksineforsker varsler om at piggproteiner fra koronavaksiner er farlig i blodstrømmen
Dagens video: Hva Covid-vaksinen gjør med blodet
Dagens video: Dr. Andrew Kaufman om koronavaksinen
Jødisk lege vil utrydde hvite amerikanere: «De er vaksinasjonsvegrere»

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
10 måneder siden

Bra det finnes ledere som er skeptiske til noe man absolutt bør være skeptisk til. Bare synd de dør som fluer under mystiske omstendigheter. Får se hvor lenge Andry Rajoelina lever.