Hjem Nyheter Palestina stevner Storbritannia for Balfourdeklarasjonen

Palestina stevner Storbritannia for Balfourdeklarasjonen

PALESTINA At Storbritannia annekterte Palestina og gav det til jødene var en forbrytelse mot menneskeheten.

Palestinas statsminister Mohammad Shtayyeh. Skjermbilde: BitChute.

På 103-årsdagen for Balfourerklæringen – av Palestina kalt Balfourløftet – kunngjorde Palestinas statsminister Mohammad Shtayyeh at man stevner Storbritannias regjering for erklæringen av 1917 om Londons støtte til et «nasjonalt hjem» for det jødiske folket i Palestina.

Årsaken er at tyveriet av Palestina som i forbindelse med slutten på 1900-tallets trettiårskrig (første og andre verdenskrig sammenlagt) som ble vunnet av jødene og av dem utpekte allierte – skulle bli et jødisk hjem i sameksistens med andre nasjoner – i stedet ble en jødisk apartheidstat som bedriver krig og folkemord på andre folk.

Balfourerklæringen, undertegnet av den daværende britiske utenriksministeren Arthur James Balfour, ses på som en forgjenger til dannelsen av Israel og palestinernes etniske rensing fra sitt hjemland. Dette skjedde da den jødiske krigsalliansen Nasjonenes Forbund (NF) med USA i den ledende rollen, under den forvandlede rollen til «fredsorganisajonen» FN i 1948 effektuerte Balfourløftet, og lot jødene ta over landet.

Balfourerklæringen ble publisert den 2. november 1917, ett år før slutten på første verdenskrig.

– Det britiske mandatet er roten til det palestinske folkets lidelse og har banet vei for krenkelse av deres rettigheter og plyndring av deres jord, sa Munib al-Masri, sjef for Føderasjonen for den uavhengige og demokratiske handelsunionen på en pressekonferanse i Ramalla, en uke før statsminister Mohammad Shtayyehs offisielle kunngjøring.

Foruten fagforeningsgruppen ble søksmålet levert inn på oppdrag av den internasjonale kommisjonen for å støtte palestinske menneskerettigheter og det palestinske journalistsyndikatet.

Balfourløftet kom som et sjokk for araberverdenen, som ikke var blitt rådspurt og som dessuten hadde fått egne løfter om selvstendighet i etterkrigstidens oppløsning av det beseirede osmanske (ottomanske) riket.

Palestinerne har alltid sagt at Storbritannia gav bort jord det ikke eier, til jødene. På grunn av Storbritannias skyld i dette, stevner Palestina den britiske staten.

Det britiske mandatet for Palestina ble senere innrettet i kjølvannet av første verdenskrig, og pågikk frem til Israels erklæring om å bli en stat i 1948.

Storbritannia er dog ikke alene om å ha sett til at jødene skulle få drive ut palestinerne. Derfor kommer flere stevninger til å leveres inn. For tilfellet finnes få pålitelige analyser om hvilken effekt stevningene kommer til å kunne ha.

Det som skulle bli et jødenes hjemland i sameksistens med andre folkegrupper har blitt en terrorstat som driver med etnisk utrensing. Grafikken viser den svarte døden bre seg ut over landet fra undertegnelsen av Balfourløftet i 1917 til år 2017. Grafikk: Globalresearch.ca