Hjem Nyheter Pandemiens vinnere: Moderna og Pfizer tjener milliarder på koronavaksinen

Pandemiens vinnere: Moderna og Pfizer tjener milliarder på koronavaksinen

4

KORONA I 2020 økte vaksineprodusenten Moderna inntektene med mer enn 1 300 prosent og minst tre av aksjonærene ble dollarmilliardærer. Pfizer tjente også enorme summer og kan se frem til et lukrativt 2021.

Fotomontage: Pixbay (Public Domain).

Vaksineringsselskapet Modernas inntekter økte med 1 300 prosent i løpet av 2020, ifølge Life Site.

Den raske veksten til Moderna, tidligere et relativt ukjent selskap i Massachusetts, har gjort minst tre av selskapets aksjonærer til dollar-milliardærer og ga selskapets toppledere en månedslønn på nesten 100 millioner dollar bare i mai i fjor.

Koronavaksine er ekstremt lønnsom. På bare ett år – mellom 2019 og 2020 – økte Modernas inntekter fra 60 millioner dollar til over 800 millioner dollar, noe som betyr en mer enn tretten ganger økning. Pengene kommer i stor grad fra amerikanske myndigheter.

Det er amerikanske skattebetalere som gjennom ulike føderale finansieringsprosjekter har måttet bidra til vaksineprodusentens profittering fordi den amerikanske regjeringen har lovet å bidra med 500 millioner dollar for å utvikle Moderna-vaksinen mRNA-1273.

I Modernas resultatrapport står dette:

De totale inntektene var 803 millioner amerikanske dollar for året som endte 31. desember 2020, sammenlignet med 60 millioner amerikanske dollar for året som endte 31. desember 2019.

Selskapets ekspansjon har sannsynligvis bare så vidt begynt da det forventes å skulle distribuere mellom 700 millioner og 1 milliard vaksinedoser i 2021 og opptil 1,4 milliarder neste år. Til dags dato har over 60 millioner doser blitt levert.

Også Pfizer, en annen vaksineprodusent, har kunngjort at de forventer enorme inntekter fra vaksinen og at de planlegger å selge for 15 milliarder dollar innen 2021. Inntektene fra vaksinen alene vil da overstige selskapets nåværende bestselger med nesten 10 milliarder dollar.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
6 måneder siden

Selvsagt er det store penger å tjene på disse vaksinene, som angivelig skal redde oss ut av «pandemien», men det er bare en side av «medaljen». Det har lyktes å få de fleste av oss til å la seg injisere, når vår tur kommer, og å underkaste seg et «helsediktatur» med iscenesetting av stadig nye epidemier og vaksiner, samt vaksinepass – som nok kommer i en eller annen form – for å kunne reise, oppsøke kjøpesentra, arrangementer, osv.

Gjallarhorn
Gjallarhorn
6 måneder siden

Big business

Die Gedanken sind frei
Die Gedanken sind frei
6 måneder siden

Det eneste jeg irriterer meg over er hvordan USA og Israel presser Tyskland med sanksjoner til å få vaksinene, på grunn av dette ligger Europa langt tilbake med vaksinasjonen. Europa er en vasall og USA er vår fiende!

trackback
2 måneder siden

[…] også: Pandemiens vinnere: Moderna og Pfizer tjener milliarder på koronavaksinen Dagens video: Bill Gates Dagens video: Hva Covid-vaksinen gjør med blodet Dagens video: En sterk […]