Hjem Nasjonal kamp Pär Öberg frikjent i Falu tingrett

Pär Öberg frikjent i Falu tingrett

 MOTSTANDSBEVEGELSEN  Falu tingrett frikjente torsdag Motstandsbevegelsens Pär Öberg for tiltalen om påstått «rasisme» på Twitter.

paroberg

Det var den 12. november at rettssaken mot Pär Öberg, sjef over Motstandsbevegelsens parlamentariske gren i Sverige, ble innledet. Öberg var tiltalt for å ha brutt mot gummiparagrafen «hets mot folkgrupp» (rasismeparagrafen). Aktor i saken anså at Öberg hadde gjort seg skyldig i dette, da innlegg med emneknaggen #deathtozog og teksten «DÖD ÅT ZOG» hadde blitt publisert på hans Twitter-konto.

Öberg har hele tiden nektet straffskyld, og hevdet det er flere som administrerer hans Twitter-konto og at det ikke er han selv som har publisert innleggene som aktor anser er rasistiske.

Ettersom aktor i saken ikke har klart å bevise at det er Öberg selv som står bak innleggene, har han så forsøkt å få ham dømt for «medhjelp» til rasisme. Noe han heller ikke klarte, da tingretten fant bevisene utilstrekkelige.

Intervju med Pär Öberg

Hei Pär, og gratulerer med den frifinnende dommen. Trodde du at du skulle bli frikjent?

– Nei, det trodde jeg ikke. Juridisk sett var det helt klart at jeg skulle bli frikjent. Men hele tiltalen var jo politisk og da vet man aldri, så jeg hadde snarere forventet meg å bli funnet skyldig.

Er det mange som har tatt kontakt med deg etter dommen nå har blitt offentlig og medier har rapportert om det?

– Ja, jeg har fått en masse gratulasjoner via SMS. Jeg har tydeligvis mange fans der ute, hehe.

Har du tenkt til å slutte å tvitre nå?

– Nei. Vi vil kontinuerlig fortsette med å tvitre.

Kilde:
Mål nr: B 1032-15