Hjem Nyheter Norge Pär Öberg vitnet i Breivik-rettssaken

Pär Öberg vitnet i Breivik-rettssaken

7

MOTSTANDSBEVEGELSEN I dag ble Pär Öberg avhørt som vitne i den pågående rettssaken om Anders Breiviks søknad om løslatelse.

Pär Öberg.
Foto: Nordfront

I går ble rettssaken om Anders Behring Breivik sin søknad om løslatelse innledet.

I dag formiddag vitnet Pär Öberg fra Den nordiske motstandsbevegelsen under rettssaken. Öberg var blitt kalt inn som vitne av Breiviks forsvarer.

Etter en del formelle spørsmål ble avhøret av Öberg innledet med at han fikk spørsmålet om han kjenner Breivik.

– Nei, ikke i det hele tatt faktisk, svarte Öberg.

Under ed svarte Öberg deretter på spørsmål fra forsvarer Øystein Storrvik, som blant annet lurte på om Öberg kunne tenke seg å ha kontakt med Breivik om hans restriksjoner ble lettet.

– Om jeg får sjansen til å brevveksle med Breivik ville jeg absolutt kunne gjøre det, sa Öberg.

Öberg understreket også i sin forklaring at Motstandsbevegelsen ikke er for offensiv vold.

– Vi utøver ikke offensiv vold. De gangene det har vært vold, har det vært i selvforsvar, sa Öberg angående Motstandsbevegelsens forhold til vold.

Videre konstaterte Öberg at Breivik ikke var nasjonalsosialist da han begikk lovbruddene han er dømt for.

– Jeg vet ikke om Breivik er nasjonalsosialist nå, jeg vet at han ikke var det den 22. juli. Han var snarere litt mer Israel-vennlig og frimurer og slikt da, så det var ikke akkurat hva man betegner som en nasjonalsosialist. Jeg tror til og med at han kritiserte nasjonalsosialismen som en hatideologi, sa Öberg.

Avslutningsvis poengterte Öberg at det er nettopp sensur og politisk undertrykkelse som ofte driver folk til å begå voldshandlinger som den Breivik utførte i 2011.

– Jeg tror at om man lar politiske krefter kommer frem. Altså som Den nordiske motstandsbevegelsen, for eksempel. At man får gjøre sin stemme hørt, man får ha et partiprogram, man får stille opp i valg, man får på ulike måter demonstrere og medvirke i debatten – så er det bra. Alle burde få medvirke i den politiske debatten, sa Öberg og fortsatte siden:

– Men når man begynner å sensurere, ikke ville vise ting, skjule og holde informasjon tilbake fra befolkningen, da koker det delvis over, og jeg tror det er det vi ser, når man ser slike mennesker som handler alene, har det kokt over helt enkelt. Og der må systemet – altså regimet – ta sitt ansvar. De har en del i dette, at det blir slik gjennom å sensurere og stilne. Jeg forsøkte for eksempel å følge med da Breivik skulle forklare seg på VG, og det var jo sensurert når Breivik pratet der, sier Öberg.

Også Öbergs vitneforklaring ble sensurert av VG, som for øvrig livesender hele rettssaken.

For sin egen del har Breivik foruten å søke om å bli løslatt hittil under rettssakens gang sagt at han ikke har til hensikt å utøve mer politisk vold dersom han slippes ut i samfunnet. Breivik har også fremført et nytt og forvirret resonnement om at det egentlig skal ha vært Blood & Honour som lå bak masseskytingen på Utøya og bombingen av regjeringskvartalet, da Breivik skal ha handlet på deres ordre. Tidligere har Breivik påstått seg å ha samarbeidet med en paramilitær høyreekstrem frimurerorden.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
7 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard Eide
Richard Eide
4 måneder siden

Dagbladet får prisen idag.

Først sensurerer dem intervjuet og deretter setter dem seg i studio og påstår at det var noe helt annet som ble sagt.

Å fremkommer som en troverdig kilde er ikke noe dem strever etter.

Gretanürnberg
Gretanürnberg
4 måneder siden

Spørs om ikke de trutmunnene er medlemmer av Rødt.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
4 måneder siden

Jeg tror DNM står seg best ved ikke å ha noe å gjøre med ABB overhodet. En ting er rent menneskelig kontakt, men politisk og ideologisk – nei. Uansett årsak til det han gjorde i 2011 er og blir han en «untouchable», slik jeg ser det. Om han er «farlig» idag, som den gang, er en annen sak, imo.

mia
mia
4 måneder siden

Randi Rosenqist mener at Anders B Breivik er psykopat. Han har i alle fall de kjente trekkene, manipulerende, kontrollerende og uten empati. Det blir et stort tankekors når våre egne politikere og journalister oppfører seg på den samme måten. Ta f eks Erna Solberg som ikke lenger smiler sitt manipulerende smil. Hun mener bestemt at de uvaksinerte ikke har noen rettigheter. Hun er manipulerende, kontrollerende og uten empati.

Birgitta
Birgitta
4 måneder siden

Er Breivik syk og utilregnelig , eller er han ‘bare’ psykopat ? Har en tendens til å være enig med Rosenkvist i at han ikke er klassisk psykotisk og utilregnelig (selv om jeg definerer meg som på høgresiden). Han har tross alt fulført statsvitenskap studier i fengselet. Hørte også på hans ‘foredrag’ fra rettsalen. Det som jeg bet meg merke til var at han definerte kommunismen i to leirer ; den internasjonale , og den nasjonale . Den nasjonale var blant annet representert ved Stalin . Dette er noe jeg selv har hevdet flere ganger , uten å motta særlig… Les mer »

Torleif Dahl
Svar til  Birgitta
4 måneder siden

Breivik har ifølge psykiater Per Olav Næss tidligere hatt Aspergers syndrom, jeg vet ikke om han har det lenger men det går i så fall hovedsakelig ut over dømmekraften, han er i full stand til å orientere seg og skjønner sikkert veldig godt at alt han sier er tull. Med mindre han har konvertert til psykotisk på et eller annet tidspunkt.

Germanenorden
Germanenorden
27 dager siden

Breivik har ødelagt mye på et veldig beleilig tidspunkt. Før kristensionisten gjorde det han gjorde så tørte t.o.m «vanlige folk» å si sin mening selv om media, politikere og det som er motarbeidet retten til å ytre seg med sine forutsigbare verktøy. Tror de fleste nasjonalister som meg forakter karakteren Breivik da han etter min mening satte kampen mange år tilbake. Desperat eller en del av noe større? Massemorderen Nelson Mandela som ledet mennesker som brant hvite mennesker levende mens jødisk presse hyllet det sammen med bla norske hjernevaskede politikere ble til slutt president. Breivik som statsminister om 10 år?… Les mer »

Sist endret 27 dager siden av Germanenorden