Hjem Nasjonal kamp Pär Sjögren taler på Mynttorget – «Sverigevennene» hopper av

Pär Sjögren taler på Mynttorget – «Sverigevennene» hopper av

SJÖGRENGATE Da det ble klart at Pär Sjögren var invitert til å tale om «hets mot folkegruppe» og meningssensur på neste Mynttorget-demonstrasjon i Stockholm, valgte den ene planlagte «Sverigevennen» etter den andre å hoppe av. Blant avhopperne finner vi blant annet Sverigedemokraten Stefan Torsell og Nordisk Ungdoms Patrik Forsén.

Overkrysset fra venstre: Jan Tullberg, Patrik Forsén, Mikael Willgert og Stefan Torsell har trukket seg som talere på søndagens manifestasjon på Mynttorget. Igjen står Dan Park, Pär Sjögren og Johan Widén.

Arrangørgruppen «Stockholmere for et suverent Sverige» presenterte på mandag et antall talere for en protest på Mynttorget i Stockholm nå til søndag. Blant talerne var blant annet Den nordiske motstandsbevegelsens Pär Sjögren, som er sjef over organisasjonen i Dalarna og Värmland.

På sin nettside skriver arrangørene (fritt oversatt av Frihetskamp):

Politikere har lenge diskutert om de skal kunne forby DNM (Den nordiske motstandsbevegelesn). Deres meninger kommer mer eller mindre til å bli kriminelle, når Sverige nå har underskrevet Global Compact for Migration. Ikke bare deres meninger. All kritikk mot innvandring kommer mer eller mindre til å bli kriminelt. HMF-sakene øker eksponensielt.

Derfor har vi HMF som andre tema. Begge sakene går nemlig hånd i hånd.

6 personer som deltok i DNM’s demonstrasjon i forbindelse med bokmessen i Göteborg 30. september 2017 har blitt tiltalt for HMF uten å ha sagt noe – bare for å ha deltatt. En av dem var bare der som tilskuer. Han hadde sivile klær. Ingen Tyr-rune noe sted på sine klær.

Hva påtalemyndigheten vil ha er et totalt forbud for DNM mot å demonstrere.

Man kan lett forestille seg at de ikke kommer til å nøye seg med å forby DNM mot å demonstrere. Når / Hvis de klarer å forby DNM så kommer de til å forsøke å forby andre «høyreekstreme» / «fremmedfiendtlige» partier og organisasjoner også.

Det finnes mye å si om DNM, men i dette tilfellet er det bare en sak som er relevant. At politikerne forsøker ta bort deres lovlige rett til å demonstrere og ytre sine meninger.

Det tenker iaf ikke vi stå stilletiende og se på når det skjer. Derfor har vi invitert et medlem fra DNM til å tale denne gangen.

Han var selv på plass i Göteborg og er en av de 6 som har blitt tiltalt for HMF uten å ha åpnet munnen engang. Rettergangen begynner en gang i begynnelsen av februar og påtalemyndigheten krever fengsel for alle seks personene. For å ha deltatt på en demonstrasjon.

Det er ikke mer enn rett at personen det gjelder skal kunne fortelle sin versjon med sine egne ord. Hvorfor ikke? Tror vi hans meninger smitter? Nei, det tror vi ikke. Vi er totalt trygge med våre egne verdier. Vi er ikke nazister. Men å ta avstand fra folk som vil Sveriges vel gjør vi ikke. Og vi vil ikke kaste folk i fengsel for deres meninger. Vi vil ikke forby folk med andre meninger å demonstrere.

Vi er veldig glade for at han stiller opp og kan fortelle hvordan det står til med ytringsfriheten i Sverige i dag. Det kommer til å bli en veldig interessant tale. Det må man bare ikke gå glipp av.

Én etter én hopper av

Men beskjeden falt ikke i god jord hos alle, heller ikke blant samtlige øvrige planlagte talere.

En som raskt hoppet av var Patrik Forsén fra Nordisk Ungdom/Det skandinaviske forbund. I følge opplysninger til vår søsterside Nordfront skal Forsén ha annonsert at han ikke tenker delta på en manifestasjon sammen med Pär Sjögren med begrunnelsen at Motstandsbevegelsen «uprovosert gikk til angrep» på en gruppe venstreekstremister som hadde tatt seg til Nordisk Ungdoms Karl XII-marsj den 30. november, for å stoppe den.

Innvandringskritikeren og sionisten Stefan Torssell – tidligere Zoltan Bundzik – annonserte også mandag kveld via sin Facebook, i et langt harselerende innlegg, at han ikke lengre har til hensikt å delta på manifestasjonen på søndag.  Torssell skriver at han ikke vet om han er «forbannet, skuffet eller sint på seg selv». Han mener at han tidligere takket nei til å tale på Mynttorget på grunn av «den berømte magefølelsen», men at han likevel hadde takket ja frem til at han fikk beskjeden om at Sjögren skulle tale.

Stefan Torssell
Stefan Torssell. Foto: Facebook.

«Jeg googlet navnet og forsto at han har en fremtredende plass i bevegelsen. Skulle jeg gå armkrok med DNM? Har en del ikke forstått et kvekk av hva jeg står for?», forklarer sionisten Torssell videre og mener at arrangørene «forsøker gjøre voldsideologien og menneskeforaktsideologien nasjonalsosialismen stueren».

Hva han mener at han står for forklarer han også i sitt innlegg:

Jeg er demokrat, hyller de borgerlige frihetene, vil ha nasjonalstaten og velferdsstaten i et åpent demokrati. Jeg vil ikke ha Annie Lööfs jug i politikken og ikke Socialdemokraternas kollektivistiske styring av mennesker.

Heller ikke Mps og Vänsterpartiets arroganse mot vanlige folk.

Fascisme, nasjonalsosialisme, kommunisme og kulturmarxisme er menneskenes fiender. Nå også islamisme.

Et vanlig åpent fritt samfunn for Sveriges innbyggere er hva jeg ønsker. Jeg vender meg ikke mot mennesker. Men jeg vender meg mot å samvirke med DNM.

Den voldsforherligende og menneskefiendtlige ideologien sionisme virker han dog ikke ha noe som helst problem å forbindes med. På sommeren krevde Torssell eksempelvis i flere artikler på nettsiden Samhällsnytt at det da nyetablerte partiet Alternativ för Sverige (AfS) tok stilling for skurkestaten Israel og mot Palestina.

Da Pär Sjögren ga svar på tale og stilte spørsmålstegn ved Torssells beslutning om å boikotte søndagens manifestasjon svarte han at han i stedet ville ha «samtale» med Den nordiske motstandsbevegelsen. Men da Radio Nordfront-medarbeideren Simon Holmqvist inviterte til en slik samtale takket han likevel nei.

Diskusjon mellom Stefan Torssell, Pär Sjögren og Simon Holmqvist på Facebook.
Diskusjon mellom Stefan Torssell, Pär Sjögren og Simon Holmqvist på Facebook. Klikk for å forstørre.

Arrangørene står opp for ytringsfriheten – nekter å vike

Tross kontroversen som Stefan Torssell forsøkte skape rundt Sjögrens deltakelse valgte arrangørene å stå fast. På tirsdag publiserte de et nytt innlegg hvor de forsvarte Sjögrens deltakelse, samtidig som de skrev mer om den orwellske tiltalen mot blant annet Pär Sjögren angående Göteborgdemonstrasjonen i 2017.

«Føles dette rimelig? Skal ikke alle ha rett til å demonstrere i et demokratisk land?», skriver de om tiltalen, og fortsetter:

Er det rimelig å «forby symboler» eller ord for den delen? Best jeg ikke skriver hvilke to ord jeg tenker på, for jeg mistenker at de er forbudte. Runer er ikke noe som DNM har funnet på. Det har vi faktisk alltid hatt i Sverige… Deretter så mener påtalemyndigheten også at demonstrasjonen «som helhet minner på 1930-tallet». Kan det bli mer uklart enn dette?

Pär selv tror at han kommer til å bli dømt. Jeg vil tro at han tar feil. For en stat som dømmer folk til fengsel for et symbol på en jakke vil jeg ikke bo i.

Hele saken er helt bisarr. 1984 er her. Det er bare å innse. Hvorfor skal man bry seg om hvordan det går for tullete nasser, lurer noen nå på? Men har dere ikke merket at HMF-avtalen bare avløser hverandre nå for tiden? Og det er lang ifra bare DNM-ere som tiltales – eller dømmes. Reagerte dere på den der meningen i FN-avtalen, hvor det står at Sverige «lover å eliminere fremmedfiendtlighet».

Jeg fulgte Alternativ för Sveriges valgkampanje med stor interesse før valget. HVER gang en etablert avis skrev om dem så ble de kalt «fremmedfiendtlige» eller liknende. Noen ganger flere ganger i samme korte artikkel.

Hvis du tror at staten kommer til å nøye seg med å forby DNM? Tenk en gang til!

De kommer til å forby oss alle til slutt. Alle som er kritiske til masseinnvandringen. Det handler ikke om at DNM skulle være så mye mere «fremmedfiendtlige» enn SD-velgerne. Staten har underskrevet en avtale der de lover å «eliminere» oss alle, som ikke liker masseinnvandringen.

De av oss som nå ikke står opp for DNM’s rett til å demonstrere, skal heller ikke klage når våre egne rettigheter tas bort, innen en ganske snar fremtid.

Så hvis nå noen av dere har blitt engstelige for å komme på søndag og ikke vil demonstrere side om side med DNM, så synes jeg dere virkelig bør tenke igjennom saken en gang til!

I et demokrati har alle rett til å ytre seg og demonstrere. Det er faktisk fundamentalt. Uten ytringsfrihet intet demokrati.

Ytterligere avhopp – arrangørene står fast

Til tross for dette fortsatte avhoppingen fra de såkalte Sverigevennene på tirsdag. Mikael Willgert, en av drivkreftene bak Swebb-tv og som oftest betydelig mer radikal enn de vanlige Sverigevennene, valgte å trekke seg ettersom han fryktet at Sjögrens nærvær skulle kunne «skade» Swebb-tv.

Også den innvandringskritiske økonomen Jan Tullberg kastet sent på tirsdag inn håndkleet av ukjent anledning.

Fra den lange listen over talere står kun, foruten Sjögren, kunstneren Dan Park samt Folkets demonstrasjon-grunnleggeren Johan Widén.

Widén har på Facebook skrevet at han føler seg trygg på å delta på manifestasjonen ettersom Den nordiske motstandsbevegelsen ikke arrangerer den og for at han mener Pär Sjögren er der som privatperson.

«Denne here «guilt by association»-skrekken må ta slutt», skriver Widén og fortsetter:

Jeg respekterer ytringsfriheten og Pärs grunnlovsbeskyttede rettigheter. Jeg deler ikke DNMs meninger, men jeg respekterer Pärs rett til å tale på søndag. Jeg skal nemlig på søndag utnytte samme grunnlovsbeskyttede rettigheter og tale om meningsundertrykkelse og sensur.

Arrangørene har også fortsatt nektet å vike en tomme og slapp tirsdag kveld en ny plakat for arrangementet.

På onsdag publiserte Stefan Torssell også ytterligere et innlegg hvor han forsvarte sin boikott av søndagens manifestasjon.

«At Pär Sjögren, Den nordiske motstandsbevegelsen (DNM) sies stille opp som privatperson ser jeg som glatt og falsk retorikk. Han er leder for et rede (en seksjon) i DNM. Han kan stille opp i Let’s dance, Stockholm Maraton eller som klassepappa som privatperson, men ikke i en politisk manifestasjon. Argumentasjonen er latterlig», skriver Torssell.

Med det sagt mener han likevel at han respekterer at andre «har kommet til en annen konklusjon»:

Jeg kan forstå at Pär Sjögren vil fortelle om at han risikerer å utsettes for en kommende rettsstridende rettergang som gjelder ytringsfrihet. Han hadde i følge opplysninger hatt den nordiske runen Tyr (bokstaven T samt en nordisk gud) på sine klær, om jeg har forstått saken rett. DNM er de som først rammes når Sverige blir stadig mer repressiv.

Pär Sjögren: «Deres avhopp taler for seg selv»

Til Nordfront sier Pär Sjögren at de som hopper av på grunn av at han skal tale er hyklere:

– Det blir jo utrolig rart når folk som påstår seg være «opposisjonelle» bruker samme retorikk som de de sier seg bekjempe, det vil si noen form for berøringsskrekk over at jeg skal tale om sensur og hets mot folkegruppe, sier Sjögren.

– Visse av dem som har hoppet av har jo sagt ting som jeg helt og holdent er enig i og det gjør det jo enda rarere faktisk.

Pär Sjögren taler under en demonstrasjon i Stockholm 2016. Foto: Nordfront.

Men til tross for alle avhopp er det ingenting han tenker legge vekt på under sin tale om meningssensur på søndag.

– Nei det tenker jeg ikke, deres avhopp taler for seg selv. Det vi trenger nå er ikke mer fragmentering, men at folk stiller opp på premissene for demoen på søndag: Å våge stå opp for ytringsfriheten og mot meningsdiktatur.

Befinner du deg i Stockholm på søndag og vil se Pär Sjögren, Dan Park og Johan Widén tale? Kom til Mynttorget klokken 14:00!