Hjem Nyheter Europa Paris’ afrikanske assisterende borgermester: «Hvite skal holde kjeft på svartes møter»

Paris’ afrikanske assisterende borgermester: «Hvite skal holde kjeft på svartes møter»

2

ANTI-HVITHET Paris’ assisterende borgermester, den sosialistiske politikeren og tidligere journalisten Audrey Pulvar, forklarte på lørdag at hun mener at hvite mennesker skal holde kjeft om de deltar på svartes møter. Den kontroversielle uttalelsen forårsaket en het debatt på nettet.

Afrikaneren Audrey Pulvar vil at hvite skal ilegges taleforbud. Foto: Twitter.

Den afrikanske assisterende borgermesteren i Paris, sosialistpolitikeren Audrey Pulvar, har fått stor oppmerksomhet etter en uttalelse om at hvite mennesker skal holde kjeft om de deltar på møter der svarte personer diskuterer rasisme.

Pulvar, tidligere journalist og programleder, oppgav på lørdag i nyhetskanalen French BFM TV at hun ikke er forbauset over at svarte mennesker arrangerer møter som utestenger hvite. Hun siktet til en hendelse som inntraff tidligere i mars da Frankrikes største studentforening, National Union of Students of France (UNEF), arrangerte møter om rasisme, hvor hvite ikke hadde adgang.

Hun mente at svarte som opplever at de diskrimineres trenger å møtes alene for å diskutere, men at det samtidig ikke ville være rett å helt forby hvite fra å delta. Som løsning foreslår hun at hvite som deltar på et slikt møte bes om å «holde kjeft, å være en … stille tilskuer».

Uttalelsen fra den 49-årige politikeren førte umiddelbart til en het debatt på nettet.

– Den assisterende borgermesterens uttalelse var rasistisk og strider mot de franske vurderingene, mente Valerie Pecresse, som er styreleder i det regionale rådet for Ile-de-France.

I et Twitterinnlegg skrev hun: «I min region skal ingen diskrimineres på grunn av sin hudfarge. Det finnes ikke noe slikt som «akseptabel rasisme»».

Manga andre har også blitt opprørt over den svarte assisterende borgermesterens kontroversielle syn på at det skulle være akseptabelt å undertrykke hvite. Marine le Pen, leder for National Rally, krevde at Pulvar skulle tiltales for mistenkt «rasediskriminering».

Pulvar forsøkte senere å rettferdiggjøre sin uttalelse med at hun mener at stillhet ikke bare skal gjelde når hvite deltar i på svartes møter, men også når heterofile deltar på LHBTP-møter. Som heterofil kvinne mente hun at om hun skulle delta på et LHBTP-møte, skulle hun «holde kjeft og lytte».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

Slikt som dette bør ende med den eneste løsningen på «rasismeproblemet», nemlig SEPARASJON. Afrika for afrikanere, Europa for europeere, m.a.o. Men som vi vet; Europa, Norden og USA er «for alle», og ingen steder skal være ekslusivt for hvite. Den nest beste løsningen er hvit dominans og en viss toleranse for små grupper rasefremmede, så lenge de er under kontroll, noe som beviselig er vanskelig, især mht jøder og muslimer. Ellers mener jeg at kvinner bør holdes utenfor maktposisjoner, siden de som oftest bidrar til svekkelse og ødeleggelse i kampen for hvit overlevelse.

Gunn Rakel Basmen
Gunn Rakel Basmen
1 år siden

Hva om svarte holdt kjeft i de hvites land? Ellers kan de reise hjem igjen til Afrika. Det samme menes selvsagt om alle andre ikke-hvite folk (til sine respektive land).