Hjem Nyheter Partiet Islam forventes å vokse i Belgia

Partiet Islam forventes å vokse i Belgia

BELGIA Et islamsk parti stiller i et belgisk kommunevalg for andre gang. Partiets mål er å introdusere sharialover i Belgia.

I oktober er det kommunevalg i Belgia og det islamske partiet Islam stiller for andre gangen opp i valget. I det forrige valget i 2012 vant partiet to seter i kommunene Moelenbeek og Anderlecht. Denne gangen står partiet på listene i hele 28 kommuner.

– Vårt mål er en 100 prosent islamsk stat, men vi vil ikke innføre hijab-tvang. Ved å introdusere Sharia, vil vi følge profetens vei og Koranen, sier grunnlegger Redouane Ahrouch.

Belgias innvandringsminister Theo Francken, fra partiet Ny-flamske-alliansen, har skrevet på Twitter at han blir «kvalm» av det islamske partiet. Videre hevder han at Sharia er i strid med menneskerettighetene, og at partier som ønsker sharialovgivning er  udemokratiske.

Såkalte eksperter sier at det islamske partiet mest sannsynlig vil vinne mark ettersom mange marokkanske og tyrkiske innvandrere er lei av venstrepartiene, som de tradisjonelt har stemt på tidligere.