Hjem Nyheter Patriot Front-aktivister løslatt – tilbake i byen neste kveld

Patriot Front-aktivister løslatt – tilbake i byen neste kveld

3

USA De 31 Patriot Front-aktivistene som ble arrestert i forkant av en demonstrasjon denne helgen er nå løslatt. Kvelden etter gjennomførte de aktivisme i Coeur d’Alene.

Det var forrige helg at den amerikanske aktivistorganisasjonen Patriot Front skulle holde en motdemonstrasjon mot en såkalt «pride-festival» i Coeur d’Alene, Idaho.

Før demonstrasjonen rakk å begynne, ble alle de 31 aktivistene arrestert på stedet, mistenkt for «forberedelse til opptøyer». En arrestasjon som vakte oppsikt i nasjonale medier i USA.

Organisasjonen har nå varslet at alle aktivistene er løslatt fra varetekt og at Coeur d’Alene ble besøkt kvelden etter pågripelsen. En video viser hendelsesforløpet fra aktivistene satte seg inn i lastebilen til de var på vei til varetekten.

Til tross for at massevis av kamerautstyr og annet ble beslaglagt av politiet, klarte de å gjemme unna et kamera hvorpå de nå har kunnet publisere filmmaterialet i etterkant.

Etter at kameratene ble gjenforent utenfor politistasjonen, dro de tilbake til byen for å holde en offentlig flyvebladsutdeling i stedet.

– Så vi er tilbake i Coeur d’Alene. Vi ble frekt avbrutt i vårt forsøk på å holde en demonstrasjon i går, sier Patriot Fronts leder Thomas Rousseau.

Lokalbefolkningen, som hadde sett aktivistene på TV kvelden før, hyllet dem som helter. Folk kom fra alle retninger for å tilby dem øl, gi dem high five og håndhilse på aktivistene.

– Vi er glade for at dere er ute, sier en forbipasserende kvinne.

– Dere bør besøke byen oftere, vi sees snart, sier en annen person.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
7 måneder siden

Utrolig kjekt og se og føle på kameratskapet.

J.H
J.H
7 måneder siden

Når hvite samles under en seriøs og organisert NS-kamporganisasjon, så blir det styrke og fremgang.

Andreas
Andreas
7 måneder siden

Jødene kan ikke holde oss nede så lenge vi holder sammen og er bestemte i vår sak.