Hjem Nyheter Patriot Fronts leder arrestert for syv år gammel «forbrytelse»

Patriot Fronts leder arrestert for syv år gammel «forbrytelse»

USA Patriot Front-leder Thomas Rousseau ble arrestert av politiet i Texas tidligere denne uken. Årsaken bak arrestasjonen er en «forbrytelse» han angivelig begikk under Unite the Right-demonstrasjonen i Charlottesville i 2017.

Patriot Fronts ledare, Thomas Rousseau.
Foto: Patriot Front.

I USA er lederen for den nasjonalistiske aktivistgruppen Patriot Front arrestert. Nyheten om arrestasjonen av Thomas Rousseau ble videreformidlet i et innlegg på organisasjonens Telegram-kanal. Ifølge dette innlegget er arrestasjonen motivert av hans deltakelse i Unite the Right-demonstrasjonen som fant sted i Charlottesville i 2017.

Lederen av Patriot Front ble arrestert av politiet i Texas 23. februar i forbindelse med en etterlysning fra Charlottesville, Virginia. Arrestasjonen kommer etter en nesten syv år lang heksejakt utført av politisk motiverte påtalemyndigheter som henter inspirasjon fra Unite the Right-demonstrasjonen i 2017. Rousseau står overfor en påfunnet kriminell anklage for å ha «brent gjenstander med en truende hensikt».

Uttalelse fra Patriot Fronts Telegram-kanal.

Den aktuelle demonstrasjonen, Unite the Right, var en motaksjon ment å samle et bredt spekter av mennesker – fra kulturnasjonalister til nasjonalsosialister – for å protestere mot rivingen av en statue av en amerikansk konføderert general. Demonstrasjonen fikk lov til å degenerere til vold da politiet, uten juridisk støtte, erklærte demonstrasjonen ulovlig og deretter sørget for at venstreorienterte terrorister og nasjonalistgruppene støtte sammen.

En del av demonstrasjonen var også et fakkeltog der deltakerne ropte «Dere vil ikke erstatte oss». Noen hevder at det som faktisk ble ropt var «jødene vil ikke erstatte oss». Det er imidlertid uklart om det er for dette fakkeltoget at Rousseau er tiltalt.

Uttalelsen fra Patriot Front avsluttes med et mer positivt budskap:

Dette er en byrde som amerikanske patrioter må bære. Patriot Front vil fortsette å organisere seg og arbeide for nasjonens sak uhindret.