Hjem Nyheter Patriotisk marsj på Finlands nasjonaldag

Patriotisk marsj på Finlands nasjonaldag

FINLAND: Den 6. desember 2014 ble en historisk dag. På Finlands nasjonaldag marsjerte 200 personer gjennom Helsinkis gater i landets første store offentlige patriotiske manifestasjon siden andre verdenskrig.

finland1-640x353

Den 6. desember, på Finlands nasjonaldag, arrangerte den patriotiske organisasjonen 612.fi et historisk fakkeltog i sentrale Helsinki. Over 200 personer deltok i hva som var Finlands første store offentlige patriotiske marsj siden andre verdenskrig.

Finland7

Det var stor bredde blant deltakerne. Alt i fra unge menn til pensjonister, kvinner og barn. I tillegg til patrioter fra blant annet tyske og italienske organisasjoner, deltok også medlemmer fra Den nordiske motstandsbevegelsen.

Arrangementet startet klokken 18.30 ved et torg i sentrale Helsinki. På plass ble det holdt taler og utdelt blåhvite sløyfer og fakler. Etter man hadde sunget den finske nasjonalsangen ble fakler tent og deltakerne stilte seg opp på rekke og rad.

Finland2

Finland3

Med det finske flagget i tet, gikk ferden til Sandudds gravlund og marsjens destinasjon, Helteplassen. På vei inn til Helteplassen passerte man krigskirkegården for soldatene som falt under andre verdenskrig. Det var et gledelig syn å se at ved samtlige graver, var en fakkel tent. På Helteplassen ble det lagt ned krans på graven og minnemerket til den finske nasjonalhelten Carl Gustaf Emil Mannerheim, samt ved Heltekorset. Taler ble avholdt på finsk, og etter mange av deltakerne hadde satt ned lys ved Heltekorset, var marsjen ferdig.

finland8

Med den offisielle delen av arrangementet overstått, dro mange av deltakerne til graven til den nasjonalistiske martyren Hans Håkon Christian «Bobi» Sivén, hvor lederen for Den finske motstandsbevegelsen, Juuso Tahvanainen, holdt en kortere tale.

Etter Tahvanainens tale var avklart, var det tid for Motstandsbevegelsens offisielle feiring av nasjonaldagen. Den finske motstandsbevegelsen hadde i anledning dagen, leid et lokale utenfor sentrale Helsinki.

Finland51

Finland6

På plass i lokale ble det servert god mat og drikke som kunne nytes til musikken fra en finsk trubadur. Etter maten ble det holdt taler fra blant annet Juuso Tahvanainen, Maik Müller (en tysk nasjonalist fra Dresden) og Matteo Caponetti fra den italienske organisasjonen Associazione Culturale Zenit.

Se video fra marsjen nedenfor:

Et personlig reisebrev vil bli publisert senere på Nordfront.