Hjem Nyheter Pavel Gamovs omfattende samarbeid med Expo avslørt

Pavel Gamovs omfattende samarbeid med Expo avslørt

AVSLØRING Sist mandag avslørte den svenske journalisten Christian Peterson at han hadde inngått et intimt forhold med den venstreekstreme somalieren Bilan Osman i to år. Nå avslører han også at Bilan har erkjent at AfS-profilen Pavel Gamov er en av Expos informanter.

Pavel Gamov har vært fast informant for Expo i flere år, avslører Bilan Osman. Fotomontage: assarchristian.se

Den svenske journalisten Christian Petersons relasjoner til den somaliske venstreekstremisten Bilan Osman (mest kjent for «hijab-opprøret» og hennes arbeid for den venstreekstreme stiftelsen Expo), samt avsløringer som hun har delt med Peterson under denne tiden, traff som en bombe i Sverige og ble fort omtalt internasjonalt. At Peterson hevder å ha fått Bilan til å «falle» for ham, førte blant annet til en internasjonal skandale blant somaliere, som forsøkte å minimere skaden ved blant annet å hevde at Bilan tilhører en annen stamme enn dem.

Onsdag publiserte Peterson den første av en rekke artikler som han har lovet, med materiale og avsløringer fra sin tid sammen med venstreekstremisten Bilan. I artikkelen fremkommer det at Bilan avslørte en av Expos hovedinformanter, nemlig AfS-profilen Pavel Gamov.

Nordfront har tidligere skrevet om hvordan Gamov lekket informasjon til blant andre Expressen og andre fiendtlige aktører. Gamovs forræderske vesen har vært så kontroversielt i Alternativ for Sverige at hans medlemskap og ansvar i partiet var en viktig årsak til at en rekke fremtredende skikkelser forlot partistyret og senere også partiet ettersom partileder Gustav Kasselstrand forsvarte Gamov.

Nå, i en innspilt samtale som Christian Peterson hadde med Bilan Osman, fremkommer det at Gamov, i løpet av sin tid som parlamentsmedlem for Sverigedemokraterna (SD), regelmessig besøkte Expos kontor for å gi informasjon.

I Petersons artikkel kan man lese at Gamov ble vant til en ekstravagant livsstil i sin tid som parlamentsmedlem med høy lønn, noe som i dag har ført til at han har høy gjeld. Økonomiske fordeler kan derfor antas å være en av grunnene til at han lekket informasjon om både SD og den nasjonale bevegelsen til fiendtlige krefter. Det andre er at Gamov ønsket å sverte og utmanøvrere konkurrenter og motstandere.

I den innspilte samtalen kan man høre Bilan Osman snakke om hvordan Gamov ofte møtte Expos jødiske såkalte forsker Jonathan Leman ved flere anledninger.

– Jeg husker tiden med Pavel. Han har vært på kontoret vårt flere ganger, jeg tror det var i 2015 første gang jeg møtte ham. Han har vært så jævlig mye på Expos kontor. Selv har jeg bokstavelig talt vært på kontoret da jeg så ham snike seg inn i et rom med Jonathan Leman.

Dette skal altså gå så langt tilbake som til 2015, altså ett år etter at han ble valgt inn i parlamentet for SD og tre år før han ble kastet ut av SD etter en merkelig og skandaløs tur til Russland sammen med News Today-sjef Chang Frick.

I artikkelen påpeker Peterson at publikasjoner med publiseringslisens, som Expo, er lovpålagt å beskytte sine kilder. Dette er regulert i den svenske grunnloven – både trykkefrihetsloven og den grunnleggende ytringsfrihetsloven. Brudd på kildevernet, slik Bilan har gjort seg skyldig i, er en forbrytelse som medfører fengsel i strafferammen. Men fremfor alt betyr avsløringen at Expo ikke lenger kan anses å kunne beskytte sine informanter.