Hjem Nyheter Paven: «Politikere som kritiserer jøder påminner om Hitler»

Paven: «Politikere som kritiserer jøder påminner om Hitler»

6

FILOSEMITTISME Pave Frans kritiserer den kraftige økingen av «nazisme» i moderne tid og politikerne som er motstandere til «jøder, sigøynere og homoseksuelle».

Pave Franks har røtter i den søramerikanske revolusjonære teologien. Foto: Long Thiên (CC BY-SA 2.0)

Under er verdenskongress om straffelov gikk den revolusjonær-teologisk skolerte paven Frans fra Argentina (hans virkelige navn er Jorge MarioBergoglio) til angrep på det økende antallet politikere i verden som kritiserer «jøder, sigøynere og mennesker med homoseksuell legning».

Paven fordømte gjenoppståelsen av nasjonalsosialismen som nå pågår i verden.

– Det er ingen tilfeldighet at emblemer og handlinger typisk for nazismen som med sin forfølgelse av jøder, sigøynere og personer med homoseksuell legning som representerer den ytterste negative modellen for en kultur bestående av ødeleggelse og hat dukker opp igjen, sa paven.

Paven gikk bort fra manus og lot i stedet tankene vandre fritt ved å si:

– Og jeg må innrømme for dere, at når jeg hører en tale [av] noen ansvarlig for en ordensmakt eller en regjering, tenker jeg på taler av Hitler fra 1934, 1936.

Tidligere i uken holdt paven offentlige taler mot «intoleranse». Da sa han at forfølgelse av jøder er «hverken humant eller kristent».

– I forrige århundre bevitnet vi så mange brutaliteter mot det jødiske folket, og vi var alle overbevist om at dette hadde gått over. Men i dag, mine brødre og søstre, har vanen å forfølge jøder gjenoppstått. Dette er hverken humant eller kristent, sa pave Frans.

Frans har tidligere oppfordret katolske misjonærer om å slutte å forsøke å omvende jøder til den kristne troen ettersom de «allerede er guds folk».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Hørte i en dokumentar om prester som misbruker små barn har blitt omplassert og ofre har blitt kompensert/bestukket av den katolske krike, og den som satt helt på topp og som tok seg av dette var ingen andre den han som i dag er blitt pave Frans.

Så fra og beskytte ekle overgripere i kirken til og kysse føttene til jødene..

Han var et svin før og er fremdeles et svin!

Marius
Marius
3 år siden

(((Paven))) Er bare nok en marionett styrt av jødiske tyranner. Intet nytt å melde.

Stian
Stian
3 år siden

Nå er ikke akkurat Paven kjent for å være direkte folkevennlig mot de Europeiske folkeslagene. Han er bare en av mange folkeforrædere.

Hanne
Hanne
3 år siden

Han er et svin.

Espen
Espen
3 år siden

Pave Frans er frimurernes mann

J.Lie
J.Lie
3 år siden

Første paven i historien som er jesuitt også. Grunnloven i Norge før den ble kastrert forbød jo også jesuitter her til lands under paragraf 2, bedre kjent som «jødeparagrafen».