Hjem Nyheter Norden Afghaner dømt til samfunnstjeneste etter voldtekt av barn

Afghaner dømt til samfunnstjeneste etter voldtekt av barn

FLERKULTUR En afghansk mann er i Göteborg tingrett dømt til 180 timers samfunnstjeneste etter å ha befølt, voldtatt og drapstruet en 14-årig jente.

Ghullamreza Ashouri (19), som innehar både afghansk og svensk statsborgerskap, ble kjent med barnet på nettet i september 2016, og han overnattet hos henne flere ganger. Ved en anledning innførte han tre fingre i fornærmedes skjede mens hun sov. Senere samme år krevde mannen at jenta skulle ikle seg burka. Da fornærmede ikke ønsket dette, kalte mannen henne en hore og drapstruet henne via SMS. Senere truet mannen med å gjøre det slutt dersom jenta ikke hadde sex med ham. Han lurte jenta med inn på et toalett hvor han voldtok henne på en smertefull måte, mens hun flere ganger skrek nei.

Jenta brøt etterpå kontakten med mannen og blokkerte ham på sosiale medier. I etterkant av dette trakasserte mannen jenta en rekke ganger via telefon, og uttalte blant annet at han skulle kvele henne og drepe henne. Han oppsøkte også jenta både i hennes eget hjem og på skolen, løp etter henne og holdt henne fast. Mannen skapte også en rekke brukerkontoer på Instagram og sendte fra disse en mengde trusselmeldinger til jenta. Da mannen ble kjent med siktelsen mot ham, oppsøkte han umiddelbart jentas hjem og truet med å drepe henne.

Aktor Linda Wiking fremla påstand om at mannen skulle dømmes for to tilfeller av voldtekt mot barn samt ni tilfeller av ulovlig forfølgelse. Ifølge tingretten var berøringen i jentas hjem imidlertid «ikke så avansert at den med hensyn til krenkelsens art og omstendighetene for øvrig kan sidestilles med samleie». Retten mener også at toalettvoldtekten ikke var en voldtekt, men snarere et utslag av «bristende oppmerksomhet på jentas vilje», og at Ashouri «oppfattet samleiet som frivillig fra hennes side». Retten karakteriserer saken i sin helhet som en «oppstått uenighet» i forholdet mellom mannen og jenta, noe som «synes å ha hatt sin forklaring i partenes ulikartede oppvekstforhold».

Mannen ble dermed kun funnet skyldig i ulovlig forfølgelse, seksuelt overgrep mot barn og seksuell utnyttelse av barn, og ble dømt til 180 timers samfunnstjeneste samt pålegg om å betale 60 000 kroner i erstatning til jenta.