Hjem Opinion Kommentar Pedofil homoseksuell i Australia siktet for 180 overgrep

Pedofil homoseksuell i Australia siktet for 180 overgrep

AUSTRALIA En pedofil homoseksuell mann fra Australia er siktet for 180 overgrep mot barn – mannen har antydet å stå bak flere overgrep.

Illustrasjonsbilde. Foto: Rog01 (CC BY-SA 2.0)

En 39 år gammel pedofil homoseksuell mann fra Australia er siktet for 180 overgrep mot barn, og etterforskningen fortsetter med mistanke om flere liknende lovbrudd, også fordi mannen selv har antydet at han vil innrømme ytterligere lovbrudd i bytte mot en mildere dom.

Saken mot mannen er i så måte ikke unik, det som imidlertid gjør denne saken noe spesiell er at mannen var HIV-infisert og hadde et uttalt ønske om å infisere barna han forgrep seg på med viruset. Dette hadde vedkommende formidlet til andre overgripere han hadde kontakt med på nettet.

«Dette er ikke noe løsrevet skryt mellom mennesker på internett, det er bevis for at dette faktisk har skjedd», hevder påtalemyndigheten ifølge australske ABC News.

Et av ofrene, en gutt fra delstatshovedstaten Adelaide, døde også senere. De øvrige ofrene er nå testet for viruset.

HIV-epidemien som herjet, hovedsakelig i det homofile miljøet, drepte – og dreper fremdeles – riktignok millioner av mennesker, men viruset ble samtidig nok en fetisj som det homofile miljøet bisart nok kunne omfavne og erotisere. Ganske raskt oppsto det i Vesten miljøer som kalte seg «Bugchasers»: miljøer som etterstrebet å få viruset, som søkte infiserte individer som velvillig stilte opp. De som formidlet viruset blir kalt «Gift givers»; de ser på viruset som en gave som generøst og oppofrende overbringes. Bakgrunnen for hvorfor man ønsket dette, både å bli eksponert og det å infisere, har ingen klar opprinnelse, men det er pekt på at én motivasjon skal være at dette skaper en delt identitet utover den seksuelle legningen; en delt identitet og delt skjebne.

Nedenfor kan man se dokumentaren «The Gift» som omhandler dette fenomenet.