Hjem Nyheter Norge Pedofile tiltalt for overgrep mot spedbarn – en av norgeshistoriens verste overgrepssaker

Pedofile tiltalt for overgrep mot spedbarn – en av norgeshistoriens verste overgrepssaker

DRAMMEN: Mandag startet rettssaken mot fem personer tiltalt for alvorlige seksuelle overgrep mot spedbarn, småbarn og mindreårige. Saken omtales som en av norgeshistoriens groveste.

20140422-008_5420344a-e1425298039804-640x380

Mandag formiddag startet rettssaken mot fem personer som blant annet er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot spedbarn, i Drammen tingrett. Tiltalepunktene i saken, som omtales som en av norgeshistoriens groveste overgrepssaker, skal grense til det nærmest uvirkelige.

De tiltalte er en 32-årig far fra Drammen og hans kjæreste, en 23-årig mor fra Kongsberg – en 43-årig mor (Hønefoss) – en 27-årig mann (Oslo) og en 34 år gammel mann (Romerrike).

Den 23-årige moren fra Kongsberg er tiltalt for å sammen med sin kjæreste, den 32-årige barnefaren fra Drammen, ha utført grove seksuelle overgrep mot sine to spedbarn. 23-åringen var mor til en jente og 32-åringen far til en gutt. Overgrepene, som startet da gutten var to måneder gammel og jenta tre måneder gammel, skal ha blitt filmet og fotografert og sendt til andre på internett. Da hennes datter var ni måneder skal 23-åringen ha holdt henne fast mens hennes 32-årige kjæreste og en 27-år gammel mann fra Oslo voldtok henne. Dette skal både ha blitt fotografert og filmet.

En 34-årig mann fra Romerrike er tiltalt for seksuelle overgrep og for å ha presset unge jenter helt ned i 12-årsalderen til å ta nakenbilder av seg selv, samt utføre seksuelle handlinger med seg selv over webkamera. Både bilder og film videresendte han så til andre.

En 43-årig mor fra Hønefoss er tiltalt for oppbevaring og spredning av barnepornografi. Hun skal også ha filmet og tatt bilder av sine barn i seksualiserte stillinger da de var 10 og 13 år gamle. I en chatlogg politiet har fått tak i, kommuniserer den 43-årige mammaen med 34-åringen fra Romerrike. 34-åringen skal da ha skrevet: «Tror vi må få en liten unge sammen å kose med hver dag jeg.»

Razzia førte til flere pågripelser

Da politiet sommeren 2013 gikk igjennom datamaskinen til den 34-årige mannen fra Romerrike, som da var siktet for seksuelle overgrep, fant de fotografier og filmer som viste overgrep mot barn. Politiet fant blant annet en film som viste hvordan den 32-årige barnefaren fra Drammen voldtok sin to måneder gamle sønn.

32-åringen ble pågrepet høsten 2013, og hos han ble nye overgrepsfilmer og fotografier lokalisert. Blant annet filmmateriale som viste hvordan 32-åringen sammen med hans 23-årige kjæreste fra Kongsberg forgrep seg på hennes to måneder gamle datter sammen med en 27-årig mann fra Oslo.

Det er satt av elleve uker til rettssaken.

Kilde:

Tiltalt (32) erkjente straffskyld på alle punkter