Hjem Nyheter Norge «Pedofiljeger» siktet for drapsforsøk

«Pedofiljeger» siktet for drapsforsøk

LUSTER Et medlem av den nyoppstartede antipedofile aksjonsgruppen «Pedo Hunter Norway» er siktet for drapsforsøk etter en konfrontasjon med en 50 år gammel pedofil.

Skjermbilde / kollasj: Telegram / Frihetskamp

En 14 år gammel gutt har blitt siktet for drapsforsøk mot en 50 år gammel mann i Luster fredag forrige uke.

De siste dagene har det på sosiale medier blitt spredt en film som viser en konfrontasjon med hva som kan være en kniv, mellom to personer på stedet hvor drapsforsøket skal ha funnet sted.

Det er den norske forgreiningen av det nordiske «Pedo Hunting»-nettverket, «Pedo Hunting Norway», som tar på seg den omtalte videoen, ved å publisere den med sitt vannmerke. Frihetskamp advarer mot sterke bilder – gå inn på eget ansvar!

Forsvareren til den siktede 14-åringen sier til NRK at de fikk vite om siktelsen gjennom media, og hudfletter politiet.

– Jeg synes det er merkelig at media får kunnskap om utvidet siktelse uten at man informerer forsvarer, siktet og hans foresatte om dette. […] For meg er dette helt ubegripelig. Min klient er et barn, og han skal skjermes så godt det lar seg gjøre i denne saken. Han og familien står i en mediestorm, slik det er nå, sier Ivar Blikra.

Den 50 år gamle mannen er ifølge NRK siktet for brudd på straffelovens § 306, om å avtale sextreff med barn under 16 år. Han skal ikke være livstruende skadet etter konfrontasjonen, men «preget».

Pedofiljegerne ble først omtalt da de i mai publiserte et klipp av en konfrontasjon mellom gruppen og en 41 år gammel pedofil lagerarbeider fra Flekkefjord. Den gang slapp mannen unna med en skjennepreken. I mellomtiden har de også publisert i det minste ett klipp fra en konfrontasjon, der heten er skrudd opp flere hakk. Klippet avsluttes med en hentydning til at gruppen skar opp den konfrontertes motorsykkeldekk.