Hjem Nyheter Norge Pegida-arrangør mister deltidsjobb som lærer

Pegida-arrangør mister deltidsjobb som lærer

 INNENRIKS  Arrangøren bak Pegida-marsjen i Oslo har nå mistet jobben som lærer. Dette som følge av hans «holdninger til islam».

Foto: Scanpix.
Foto: Scanpix.

Max Hermansen, initiativtager og talsmann for den nylig arrangerte Pegida-marsjen i Oslo, har mistet sin lærerjobb. Hermansen jobbet som deltidslærer ved Opplæringskontoret for service og samferdsel, og holdt der flere kurs innenfor logistikkfag.

Ifølge Hermansen fikk han telefon fra arbeidsgiveren som forklarte at hans holdninger til islam ikke var forenlig med hans rolle som lærer.

Har fortsatt sin hovedjobb, men …

Selv om Hermansen mistet deltidsjobben sin, er han fortsatt ansatt som lærer ved Utdanningsetaten i Oslo. Denne jobben har han vært sykemeldt fra siden oktober ifjor.

Ifølge Utdanningsetaten i Oslo så «ser de nærmere på hans stillingsforhold». Dette da de skal ha mottatt klager. Hermansen forteller han har mottatt tjenestepåtale, og skal få muligheten til å uttale seg angående klager fra enkelte elever på skolen.

Hermansen kan ikke forstå hvorfor hans politiske ståsted er uforenlig med å undervise i logistikk. Han mener alle bør få lov til å ha et politisk syn, og trekker frem paradokset ved at ingen fra ytterste venstre noensinne opplever lignende behandling. Hermansen avslutter med å fortelle at han ikke angrer noen ting, men frykter for fremtiden til alle i Norge.

Les også:
Over 200 deltok i vellykket Pegida-demonstrasjon i Oslo

Kilde:
Pegida-Hermansen får sparken fra lærerjobb