Hjem Nyheter Norden Pensjonist ble servert kattemat av utenlandsk hjelpepleier

Pensjonist ble servert kattemat av utenlandsk hjelpepleier

FLERKULTUR En eldre dame i Danmark fikk kattemat istedenfor leverpostei på brødskiven av en utenlandsk hjemmesykepleier. «Språkproblemer» var årsaken.

En ubehagelig og «utilgivelig feiltagelse» fant sted i den danske hjemmesykepleien i Tårnby for en halvannen ukes tid siden, kan den danske avisen Ekstra Bladet rapportere. En 80 år gammel dame tok en bit av brødskiven som en hjemmesykepleier hadde gjort klar for henne, men det som Lilian Thystrup Jacobsen trodde var en ganske vanlig brødskive med leverpostei viste seg å være et stykke rugbrød med kattemat.

– Det smakte helvete, oppsummerte den eldre damen opplevelsen.

Det var hennes nabo Pia Jensen som oppdaget feilen.

– Hjemmesykepleieren prøvde først å klandre feiltagelsen på Lilian. Det er opprørende at hun ikke kan lese hva det står på pakken når hun skal lage et måltid for en gammel dame. Det er skammelig, sier Jensen til den danske avisen Ekstra Bladet.

Lederen for hjemmesykepleien møtte personlig opp dagen etter hendelsen, men det var ikke for å be om unnskyldning. For familien fremsto det hele som at han ikke forsto alvoret i saken. Etter at Tårnby kommune ble oppmerksom på denne kritikken sendte de ut en forvaltningssjef til Jacobsen for å gi henne en unnskyldning.

– Det er en meget beklagelig feiltagelse. Jeg har ikke opplevd det før, og jeg vet ikke hvordan det kunne skje, men det er en utilgivelig feiltagelse som ikke burde kunne skje, sa forvaltningssjef Kim Askelund Madsen.

Forvaltningssjefen er dog ikke enig i kritikken av lederen for hjemmesykepleien, og det er uklart om det kommer til å få konsekvenser for noen av de involverte.

På sosiale medier reagerer folk på at kommunen ansetter innvandrere som ikke kan lese dansk til å lage mat for eldre mennesker.